Здравейте!
Казусът който ме вълнува е следният:
Притежавам 1/4 идеална част от сграда(търговска площ), заедно с още шест съсобственика. Единият от съсобствениците също притежава 1/4 идеална част от имота. На 12 този месец, въпростният съсобственик, без да уведоми останалите съсобственици е направил замяна на своята 1/4 от имота.
Въпросът ми е: Редно ли е, да направи замяната без да се иска съгласието на останалите съсобственици?
- Дата и час: 02 Дек 2024, 01:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Замяна на идеална част от имот
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Замяна на идеална част от имот
Прочетете чл.33 от Закона за собствеността и ще разберете дали при замяната се иска съгласието или това е само при продажба.
- jiji2
- Потребител
Не е редно, тъй като по силата на чл. 223 от ЗЗД, правилата за продажбата се прилагат при замяната... Чл. 33 от ЗС се прилага преди да се сключи договор за замяна.
- stratfor
- Младши потребител
jiji2 написа:Прочетете чл.33 от Закона за собствеността и ще разберете дали при замяната се иска съгласието или това е само при продажба.
+1
- Гост.
- Старши потребител
stratfor написа:Не е редно, тъй като по силата на чл. 223 от ЗЗД, правилата за продажбата се прилагат при замяната... Чл. 33 от ЗС се прилага преди да се сключи договор за замяна.
Не съм казал, че има сключен предварителен договор за зямана. На 11.11.2010г. новата съсобственичка копува имота който заменя на 12.11.2010г. и става съсобственик с мен и другите без да сме уведомени предварително. Чл. 33 го прочетох добре.
Благодяра за изказаните мнения.
- smile_1
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|