начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Във вилната зона на Банкя владея място от 1000кв. м.

Казуси за недвижими имоти

Във вилната зона на Банкя владея място от 1000кв. м.

Мнениеот planineca » 10 Ное 2010, 12:44

Здравейте. Имам един сложен въпрос с който не мога да се справя, моля за съдействие. Във вилната зона на Банкя владея място от 1000кв. м. Аз съм набор 1974г, откакто се помня с дядо ,баща ми и брат ми го владеем фактически . Но нямаме нотариален акт за него - вероятните собственици са във Франция от 1968 г и НИКОГА не са си идвали дори за 2 дена в България. Предполагам че са починали- те са набор 1910 и нямат деца. Баща ми много искаше да строи къща там но тъй като нямаше нотариален акт се отказа след дългогодишна кореспонденция с тях да ни го дадат. Всички данъци и такси са плащани от баща ми и са на негово име от 1970 до 1994. 1994 година баща ми загина при трагичен инцидент . Баба ми и дядо ми вече възрастни и болни хора трябваше някой постоянно да се грижи за тях и поради това спрях да ходя на мястото. След като починаха обаче аз никъде не успях да намеря тези документи които доказваха нашето владение на мястото чрез платените данъци. И така към днешна дата аз искам чрез обстоятелсвена проверка да го придобия по давност. В общината ми казват, че първо трябва да се направи обстоятелствена проверка и после данъчната оценка а адвокати ми казват точно обратното - първо данъчната оценка после проверката. Проблема е и че от 1998 година е сменен софтуера на общината и тъй като не е регистрирано в новата програма то фактически не съществува! Моля, кажете ми как да постъпя и кое до направя първо! Благодаря
planineca
Нов потребител

Re: имотен въпрос

Мнениеот toni_sf » 10 Ное 2010, 13:40

Дано получите съответното напътствие тук ,защото това там не трябва да го изпускате, доста вече се облажиха от такива имоти . Успех Ви пожелавам.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Re: Във вилната зона на Банкя владея място от 1000кв. м.

Мнениеот lerina » 11 Ное 2010, 08:04

Ние скоро минахме такава процедура, но имотите си бяха наши - договори за продажба от 1930 - 1942г. , заверени от нотариуси от Западните покрайнини, които тогава са били част от територията на БГ. Използвахме услугите на адвокат. Включи си личните съобщения за подробности и ако искаш тел. на адвоката.
lerina
Младши потребител

Назад към Имотни казуси