Здравейте!
ПРЕЗ МЕСЕЦ АПРИЛ МОЯТА ФИРМА СКЛЮЧИ ДОГОВОР ЗА НАЕМ НА ПОМЕЩЕНИЕ И ДВОРНО МЯСТО С ДРУГ ТЪРГОВЕЦ. В ДОГОВОРА НАЕМОДАТЕЛЯТ ОТКРИТО Е ЗАЯВИЛ, ЧЕ МИ ОТДАВА ПОД НАЕМ НЕГОВА ЛИЧНА СОБСТВЕНОСТ. В ЕДИН МОМЕНТ НАЕМОДАТЕЛЯТ РЕШАВА ДА ПРЕКРАТИ ДОГОВОРА И МИ ВРЪЧВА ДВУМЕСЕЧНО ПРЕДИЗВЕСТИЕ. СЛЕД НАПРАВЕНА ОТ МЕН ПРОВЕРКА СЕ ОКАЗВА, ЧЕ ТОЙ Е СОБСТВЕНИК ЕДИНСТВЕНО И САМО НА СГРАДАТА, А ЗЕМЯТА ПОД НЕЯ, КАКТО И ДВОРА, КОЙТО МИ Е ОТДАЛ, СА С НЕЯСЕН СОБСТВЕНИК, ТЪЙ КАТО СЕ ВОДЯТ ДЕЛА. ТАКА НАЕМОДАТЕЛЯТ МЕ Е ЗАБЛУДИЛ И Е ПРИБИРАЛ НАЕМ ОТ МЕН НЕЗАКОННО. ПУСНАЛ СЪМ МОЛБА ДО СРП ЗА ПРОВЕРКА И СТАНОВИЩЕ. КОЙ МОЖЕ ДА МЕ ИЗГОНИ ОТ ДВОРА СЛЕД КАТО АЗ СЪМ НАПРАВИЛ НАВЕС, НАСТИЛКА, ВРАТИ, РЕГИСТРИРАЛ СЪМ ТЪРГОВСКИ ОБЕКТ? НА КОГО МОГА И ТРЯБВА ДА ЗАПЛАЩАМ НАЕМ ДОКАТО ТЕКАТ СЪДЕБНИ ДЕЛА ЗА ЗЕМЯТА?
Моля, ако някой от вас е копетентен да ми отговори! Сърдечно ви благодаря!
- Дата и час: 29 Ное 2024, 21:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Излъган наемател
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Излъган наемател
След като сте договорили прекратяване на договора с дву-месечно предизвестие, защо са тези инвестиции, когато за 2 месеца може да бъдете изгонен.
Ползвали сте земята от не собственик (който тогава си е мислел че е собственик), плащали сте договорения наем за ползваното, никой нов собственик не Ви иска отново наема, защо тогава губите времето на прокуратурата ?
Имате право на иск за неоснователно обогатяване за построеното, но то вероятно ще се окаже незаконно . Тогава обратното, по скоро истинския собственик, може да Ви предяви иск за разходите по премахването на построеното.
Ползвали сте земята от не собственик (който тогава си е мислел че е собственик), плащали сте договорения наем за ползваното, никой нов собственик не Ви иска отново наема, защо тогава губите времето на прокуратурата ?
Имате право на иск за неоснователно обогатяване за построеното, но то вероятно ще се окаже незаконно . Тогава обратното, по скоро истинския собственик, може да Ви предяви иск за разходите по премахването на построеното.
Истината рядко е чиста и никога проста
-
wladi - Потребител
Re: Излъган наемател
На такива въпроси не се отговаря във форум, нужен Ви е адвокат, който да се запознае с точния текст на договора, условията за прекратяването му, срокът, за който е сключен, вписан ли е, ако е за срок над 1 г. и др. подробности. Що се отнася до собственика на земята, все пак някой е ищец/ответник, трябва да се види кой е/кои са... Има ли съсобственост в земята наемодателят Ви? Пълномощно или право на управление по чл. 32 ал.1 от ЗС?
Трябва конкретно да се видят тези неща.
Трябва конкретно да се видят тези неща.
Rara avis in terris
-
bebitor - Активен потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|