начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Наследствен апартамент

Казуси за недвижими имоти

Наследствен апартамент

Мнениеот demito » 26 Яну 2010, 12:49

Добър ден, имам едно въпросче и се надявам на отговор и помощ как да процедираме с мойто семейство по този проблем.
Значи дядо ми почина преди няколко години и остави наследствен апартамент на съпругата си, сина си и майка ми /дъщеря му/. Апартамента се обитаваше около 15години от вуйчо ми, а баба и дядо си живееха на село. И сега вуйчо ми иска да продаде апартамента, а майка ми не иска. И е решил, че ще вземе дяла на баба ми/тя ще му го даде/, за да принуди майка ми да продаде апартамента, при условие,че майка ми го иска този апартамент и е плащала данъци, но откакто е омъжена няма право да влиза в този апартамен и да го ползва и вуйчо ми не дава ключовете. Той си има друг апартамент и просто иска парите.
Ще се радвам да ми помогнете по този въпрос и да помогна на майка ми. Благодаря предварително за отговорите.
demito
Нов потребител

Re: Наследствен апартамент

Мнениеот sunrise » 26 Яну 2010, 12:56

Ами да го купи от вуйчо Ви, щом той иска да продава, а тя не.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот svettoslav » 26 Яну 2010, 17:04

demito написа:...но откакто е омъжена няма право да влиза в този апартамен и да го ползва и вуйчо ми не дава ключовете.

Това нейно задължение сигурно вуйчо ви го е създал.Или?Как така няма право.Някой май че трябва да нашляпка този вуйчо.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот nksuccess » 26 Яну 2010, 17:36

Ако искат да продават не можете да ги спрете.
nksuccess
Потребител

Мнениеот jiji2 » 26 Яну 2010, 20:02

Всъщност, какъв е въпроса на питащия?
jiji2
Потребител

Мнениеот derniito » 26 Яну 2010, 21:20

demito написа:Добър ден, имам едно въпросче .

След като не можеш да се справиш сам , значи не е въпросче, а сериозен проблем !... И този проблем е в мисленето ти , драги ... А това е толкова БАНАЛЕН случай, че няма накъде ...
ПЪРВО -отиваш в първата адвокатска кантора, която ти попадне .
ВТОРО- поздравяваш учтиво ...
ТРЕТО- любезно запитваш " Бихте ли ми изготвили една нотариална покана по чл. 32 от Закона за собствеността от името на майка ми ?
ЧЕТВЪРТО - питаш колко струва труда на колегата и плащаш !
След това отиваш при майка ти , тя подписва екземплярите и ги носиш при нотариуса в града, където е имота .
След време , когато дойде до делба ще получиш от вуйчо ти една дебела пачка допълнително ! ...
По-подробно обяснение от това , как да си спасиш задника , не мога да измисля ... Написах го като за ........... и ако и това не можеш да разбереш ...здраве да е !
derniito
Нов потребител

Мнениеот vili » 29 Яну 2010, 00:31

На това "въпросче" наистина не може да се отговори с няколко думи. Но ако бяхте се обърнали своевременно към адвокат, досега майка Ви щеше или да има достъп до апартамента, или евентуално вуйчото да плаща обезщетение за това, че я лишава от ползването. Теоретично вуйчото ако реши да продава своята идеална част трябва най-напред да го предложи на майка Ви, но има и различни варианти за заобикаляне на закона.
vili
Потребител

Назад към Имотни казуси