начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Съдед заграбва 100 годишен имот на пенсионери

Казуси за недвижими имоти

Съдед заграбва 100 годишен имот на пенсионери

Мнениеот leonardos » 27 Ное 2008, 17:29

Притежавам наследствен 100 годишен имот от 1010 кв. м. съгласно нотариален акт № **, том ** , дело № **** от **. **. **** г. От м. април 2008 г. сме подложени на масиран тормоз от съседа ми българомохамеданин, който построи в двора си работилница за производство на алуминиева дограма, но съгласно квота изискваща минимална териториална площ на имота си, А.Б.Ф., подпомаган от отговорни служители на Общинска администрация-К. събори оградата ми и започна да копае в двора ми по трасираната от районния техник И. В. И. измислена линия със землемер, охранявани от районен полицай, да не би случайно ние, 70 годишните пенсионери да им окажем съпротива. Как е възможно българомохамеданина А. Б. Ф., придобил на **.**.19** г. имот от 934 кв.м. /УПИ -*-461 в кв. ** на с. К. срещу гледане и издръжка/, след 21 години посредством 3-ма лъжесвидетели да се сдобие с нов нотариален акт за собственост придобита по давност/№ **, том ІІ , рег. № **** по нот. дело *** / **. **. **** г. от нотариус И. Г./, но вече за 1244 кв. м., с което си узаконява правото да заграби от двора ми, понеже построи по-голяма сграда от предвидената за работилница и сега не може да си оправдае вероятно взет кредит срещу представяне на лъжлив нотариален акт.
Моля за съдействие как да постъпя в случая срещу агресора българомохамеданин А. Б. Ф. с ЕГН ********** живущ в с. К., обл. ********* на ул. ******43 и съпругата му Ж. А. Ф. с ЕГН ********** ?
Потребител

Re: Помак заграбва 100 годишен имот на пенсионери

Мнениеот don_juan » 27 Ное 2008, 18:01

Съжалявам за случилото се, но в случая единствено адвокат може да предприеме действията,които са необходими ...
Правило на форума : "Ако искате да Ви се помогне, помогнете и Вие:..."
Аватар
don_juan
Младши потребител

Мнениеот system » 27 Ное 2008, 18:05

Много некоректно от Ваша страна е да посочвате лични данни на лицата. И що за квалификация: "българомохамеданинът еди кой си". Това, че е "помак", прави ли го по презумпция нечестен ?
Отнесете въпроса си до някой адвокат. Така едностранчиво, както сте го описали, едва ли някой от нас може да ви даде изчерпателен и верен отговор. Възможно е оградата Ви да е построена незаконно и да сте навлезли в неговия имот, затова да е поискал събарянето й. И щом е станало в присъствието на полицай, явно е имало заповед на "Строителен контрол" или решение на съда за премахване на оградата. И защо квалифицирате неговия нотариален акт като "лъжлив", а свидетелите му като "лъжесвидетели" ? Това се установява на едно място, което се казва съд.
С уважение: system
system
Активен потребител

Мнениеот bebitor » 27 Ное 2008, 18:14

Аз също съжалявам за случилото се, а за начина на изложението ви въобще не Ви упреквам, защото съм напълно съгласна, че мнозина в България злоупотребяват с етническия си произход, ползвайки привилегии, каквито не им се полагат. Истината обаче е посочена от колегата don_juan- само адвокат може да Ви помогне в случая. Идете и се консултирайте, с всички документи.
Нотариалният акт няма "магическа сила".
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Re: Съсед заграбва 100 годишен имот на пенсионери

Мнениеот leonardos » 29 Ное 2008, 12:16

Как претендира за част от имота, след като от 21 години насам съществуват ограда и трайни насаждения/дървета/, не са извършвани покупко-продажби, замяна, делба, прокарване път между имотите ни и др., което да налага промяна в скица или план. Единствено на 08. 05. 2008 г. А.Б.Ф. и съпругата му продават сградите и работилниците на юридическо лице /синът им Б.А.Ф. прилагайки скица и нот. акт от 1987 г.за дворното си място, цялото от 934 кв.м., след което на 22.07.2008 г. въз основа на извършена обстоятелствена проверка по нот. дело и на основание чл. 587, ал 2 /ГПК/ и чл. 79 /ЗС/ му е съставен нов нот. акт, с който се признава собственоста по давност на А.Б.Ф. , но вече върху дворно място от 1244 кв. м.. За целта е приложил : 1/ Молба-декларация от кмета на селото от 03.07.2008 г., 2/ Нова скица издадена от общината на 26.06.2008 г., 3/ Заверено копие от нот. си акт от 1987 г., 4/ Удостоверение от областна администрация, и 5/ Удостоверение за данъчна оценка от ДМДТ към общината / от което излиза че е ползвал тази част от моят имот и двамата сме плащали на държавата едновременно данък за него/.
Как стана така, че от 934 кв.м. закупен имот през 1987 г. - сега е порастнал на 1244 кв.м., след като не съм му продавал или дарявал от двора си?
Все едно сега да си купя двустаен апартамент и след 20 години същия да стане тристаен или повече!?!? Откъде ще дойде допълнителната площ без наличие на покупко-продажба или делба!
leonardos
Потребител

Мнениеот leonardos » 29 Ное 2008, 12:36

Напоследък стана практика да се струпа набързо незаконен строеж / в случая оградата по трасираната в имота ми линия/, и след преговори на 4 очи с когото и както трябва - да се узакони. Действията му по отливане на бетонни основи в имота ми бяха спряни, след прокурорско нареждане, довело до паника и безизходица А.Б.Ф. същия ден, след като събориха оградата ми, влязоха в двора ми и започнаха да копаят канал поразявайки селскостопанската ми продукция предвидена за зимнина, за което смятам че е посъветван как да постъпи за бързо узаконяване на незаконното.
leonardos
Потребител

Re: Съдед заграбва 100 годишен имот на пенсионери

Мнениеот donna » 29 Ное 2008, 13:03

Господине казвате констативен НА , ще трябвате да водите дело.
donna
Старши потребител

Мнениеот leonardos » 01 Дек 2008, 21:40

Благодаря на всички, отделили от времето си запознавайки се с проблема ми!
Редом с подадена жалба до прокуратурата е заведено и дело срещу Техническа служба по кадастър към Общината за неправомерна промяна на вътрешно-имотните граници, с цел облагодетелстване за моя сметка, както и проява на самооправство от страна на алчния за земя съсед.
Това, което ме интересува за мое сведение :
Откъде да се информирам за изискването съгласно квота за минимална дворищна площ в населено място, когато са построени производствени и /или/ търговски сгради ?
Благодаря предварително!
leonardos
Потребител

Мнениеот narina » 02 Дек 2008, 13:23

Констатирах, че си пуснал крокодилските си сълзи в множество форуми ! :evil:
Изглежда и на твоите години има още да се учиш на елементарни неща :

...но за сметка на това за 70 годишен човечец... добре борави с интернет и специфични изрази и термини... :mrgreen:
Аватар
narina
Потребител

Мнениеот narina » 02 Дек 2008, 13:41

АХЪМ! :mrgreen: "ЪПСУЛИУТНО" така смятам и аз!
Аватар
narina
Потребител

Мнениеот DEKAH » 02 Дек 2008, 23:42

Някой си е преписал жалбата я до Община, я до РДНСК... я до прокурора....

Проверяват си адвоката.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот leonardos » 09 Ное 2009, 15:54

Е, за нечия жалост РС се произнесе в полза на ищеца като осъди ответниците да заплатят всички разноски по делото. За момента се изчаква решението на въззивна инстанция, поради съществуващ спор кой от ответниците да заплати присъдените разноски, общината /чиито технически служител предизвика спора/ или алчния съсед /подведен от "увлечение и лекомислие" :wink: /
leonardos
Потребител

Назад към Имотни казуси