начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Въпрос за издръжка относно дете

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос за издръжка относно дете

Мнениеот notebook-1 » 24 Авг 2020, 12:52

Здравейте,въпрос относно издръжка за дете.Преди около две години род.права са дадени със решението на единият родител като другият дължи издръжка и има право на седмица от месеца в която да го вижда и 1 календарен месец в който да го вземе при себе си от годината.Делото за правата продължава ,размера на издръжката е достатъчно над минималният размер.
Въпросът ми е за този календарен -летен месец в който детето е било при родителят който не е във момента със правата дължи ли той на другия издръжка за този месец при условие че детето е било при него а не при другия с правата.Родителят който не е с правата е изряден в контактите и издръжката
Не пише във закона нищо по този въпрос,а и не пише нищо в решението?
notebook-1
Нов потребител

Re: Въпрос за издръжка относно дете

Мнениеот ilian_todorov » 24 Авг 2020, 21:38

notebook-1 написа:Здравейте,въпрос относно издръжка за дете.Преди около две години род.права са дадени със решението на единият родител като другият дължи издръжка и има право на седмица от месеца в която да го вижда и 1 календарен месец в който да го вземе при себе си от годината.Делото за правата продължава ,размера на издръжката е достатъчно над минималният размер.
Въпросът ми е за този календарен -летен месец в който детето е било при родителят който не е във момента със правата дължи ли той на другия издръжка за този месец при условие че детето е било при него а не при другия с правата.Родителят който не е с правата е изряден в контактите и издръжката

Според мен, ако родителят дължащ издръжката представи документи с които докаже, че е направил разходи заради детето си, може да ги прихване от издръжката, която дължи. :idea: Издръжката не е задължително да е в пари. Нека ме поправи някой, ако греша.
За следващата година искайте разписка, че сте платили издръжка за месеца когато е било при Вас. Ако Ви я откажат, не го взимайте. :idea: Би трябвало на Вас да платят издръжка за този месец, а не Вие да плащате. :idea:
ilian_todorov
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 24 Авг 2020, 22:05

Това - което съм забелязал, че - (а сега да видим - дали съм наистина смел) - жените профукват парите от издръжката, нищо не стига до детето, а - детето има нужда от сериозна белтъчна захранка, в този смисъл - обричаш детето си на нисък ръст - да, трябва и любов, ама трябва и храна, тоест - пак опираме до мъдростта - Вие си хранете детото, щото - майките и бабите - с пици и полуфабрикати си вършат работата, разбира се - всяка вечер пържоли не може - е - разбира се - всичко е до личен пример, тоест - изгубена е семейната единица, бе децата са като тръстика - не се предават.

Дръжте си на личните контакти.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот sunrise » 24 Авг 2020, 22:38

ilian_todorov написа:
notebook-1 написа:Здравейте,въпрос относно издръжка за дете.Преди около две години род.права са дадени със решението на единият родител като другият дължи издръжка и има право на седмица от месеца в която да го вижда и 1 календарен месец в който да го вземе при себе си от годината.Делото за правата продължава ,размера на издръжката е достатъчно над минималният размер.

Според мен, ако родителят дължащ издръжката представи документи с които докаже, че е направил разходи заради детето си, може да ги прихване от издръжката, която дължи. :idea: Издръжката не е задължително да е в пари. Нека ме поправи някой, ако греша.
За следващата година искайте разписка, че сте платили издръжка за месеца когато е било при Вас. Ако Ви я откажат, не го взимайте. :idea: Би трябвало на Вас да платят издръжка за този месец, а не Вие да плащате. :idea:

Не пишете глупости. Издръжката се дължи и за този месец. И е задължително в пари.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот ilian_todorov » 25 Авг 2020, 18:47

sunrise написа:
ilian_todorov написа:

Не пишете глупости. Издръжката се дължи и за този месец. И е задължително в пари.

Преди много време един познат даде велосипед вместо издръжката за няколко месеца. Как са го оформили, не знам. :roll:
Няма логика да дължи издръжка при положение, че детето е било при него. Вярно, че става въпрос за право да го вземе и никой не може да го задължи, но нали правото следва живота, а не обратното? :?:
ilian_todorov
Активен потребител

Назад към Семейни казуси