начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Медицински разходи за дете на разделени родители?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Медицински разходи за дете на разделени родители?

Мнениеот stefig » 19 Авг 2020, 11:07

Здравейте.С бащата на детето ми сме разделени.Преди 4 години по негова вина след инцидент с АТВ детето ни пострада сериозно.Отказах да го съдя и до този момент сме поделяли всички медицински разходи.Към днешна дата отношенията ни са обтегнати и имам основание да мисля ,че занапред няма да се включва в разходите.Има ли вариант за договор или споразумение ,което ако подпише да ми гарантира,че занапред ще продължи да поема половината разходи.И ако откаже,какъв е давностния срок в който мога да го осъдя за обещетение свързано с инцидента ? Благодаря !
stefig
Нов потребител

Re: Медицински разходи за дете на разделени родители?

Мнениеот katerinakuch » 11 Сеп 2020, 00:21

Има ли вариант за договор или споразумение ,което ако подпише да ми гарантира,че занапред ще продължи да поема половината разходи. - Да, можете да си сключите такъв договор или да подпишете помежду си такова споразумение.

И ако откаже,какъв е давностния срок в който мога да го осъдя за обещетение свързано с инцидента ? Благодаря ! - Срокът е петгодишен от датата на увреждането.
katerinakuch
Активен потребител

Re: Медицински разходи за дете на разделени родители?

Мнениеот ilian_todorov » 12 Сеп 2020, 14:21

stefig написа:Здравейте.С бащата на детето ми сме разделени.Преди 4 години по негова вина след инцидент с АТВ детето ни пострада сериозно.Отказах да го съдя и до този момент сме поделяли всички медицински разходи.Към днешна дата отношенията ни са обтегнати и имам основание да мисля ,че занапред няма да се включва в разходите.Има ли вариант за договор или споразумение ,което ако подпише да ми гарантира,че занапред ще продължи да поема половината разходи.И ако откаже,какъв е давностния срок в който мога да го осъдя за обещетение свързано с инцидента ? Благодаря !

Има, но едва ли ще се съгласи да го подпише. :idea:
Вероятно ще продължи да плаща докато изтекат петте години давност от датата на увреждането. Ако заведете дело, ще спре да плаща и докато трае, няма да получавате пари. :idea:
Затова по-добре изчакайте ако продължи да плаща и като наближи края на този срок, го попитайте дали е съгласен да го подпише. :idea:
Сигурна ли сте, че можете да спечелите това дело? :?:
ilian_todorov
Активен потребител

Назад към Семейни казуси