начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

акт 14

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

акт 14

Мнениеот ikimono1235 » 11 Апр 2024, 14:20

Здравейте имам следния въпров, придобих сграда която има разрешително за строеж с акт 14 ,но няма предишните протоколи ,стройтеля е в несъстоятелност ,а надзора който е бил вече не се занимава с тази работа и ги няма протоколите , та въпроса ми е , каква е процедурата за възстановяване на протоклите преди акт 14. благодаря
ikimono1235
Нов потребител

Re: акт 14

Мнениеот ivanov_p » 11 Апр 2024, 14:54

Отивате при друг надзорник и го питате. По принцип се прави обследване на сградата, плочи, колони, не е особен проблем.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот ikimono1235 » 11 Апр 2024, 15:08

Благодаря за отговора ,а как трябва да станат нещата ,приположение че на акт 14 е подписан предишният надзор и стройтеля който е в несъстоятелност . А на протоколите трябва да се други . Благодаря
ikimono1235
Нов потребител

Мнениеот guest1 » 11 Апр 2024, 15:38

ivanov_p написа:Отивате при друг надзорник и го питате. По принцип се прави обследване на сградата, плочи, колони, не е особен проблем.

Това добре, но само за „АКТ за приемане на конструкцията“ - Приложение № 14 към чл. 7, ал. 3, т. 14.
А какво става с липсващия „АКТ за установяване на всички видове СМР, подлежащи на закриване, удостоверяващ, че са постигнати изискванията на проекта“ - „Акт 12“?

Конструкцията може да е Ок, но водопроводното отклонение, канала, електрическото захранване ... да не са?

ikimono1235 написа:стройтеля е в несъстоятелност ,а надзора който е бил вече не се занимава с тази работа и ги няма протоколите

Не казвате нищо за другите участници в строителството - възложител, проектант/авторски надзор, консултант, технически ръководител ...?
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“

Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
guest1
Активен потребител

Мнениеот ikimono1235 » 11 Апр 2024, 15:52

здравейте, имам протокол от надзора в който е описано че всичко е спазено , въпроса ми е че липчсват другите протоколи преди акт 14 и какво може да се направи
ikimono1235
Нов потребител

Мнениеот guest1 » 11 Апр 2024, 18:19

ikimono1235 написа:здравейте, имам протокол от надзора в който е описано че всичко е спазено , въпроса ми е че липчсват другите протоколи преди акт 14 и какво може да се направи

Пповерете в Общината и ДНСК - поне за част от докуменгиге трябва да има копия при тях.
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“

Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
guest1
Активен потребител

Назад към Строителство и регулация