Имам договор за прехвърляне срещу гледане и издръжка с нотариален акт. Три годни след смъртта на наследодателя аз напускам имота, поради важни обстоятелстжа, след което ангажирам мои роднини /брат и сестра/ да доизпълнят договора за който съм поел ангажимент. Наследодателя през това време /вероятно подтикнат от своите племеници, защото той не е оставил низходящи/ прекратява договора без мое съгласие, вероятно заради страха, че ако разбера ще оттегля моите роднини да го гледат и издържат. Той умира през 2002г. в присъствието на моята сестра. Неговите роднини дори не се появяват на погребението и не поемат никакви разходи по това. След смъртта на наследодателя, моята сестра продължава да обитава имота. Преди няколко дни наследниците по закон на наследодателя подават молба в полицията, да им съдействат и да изгонят обитателите от наследственият им имот, за да могат да се разпореждат с него.
Въпросите са ми
1. Мога ли да запазя имота след като дори свитетели твърдят, че наследодателя
не е останал не човек да го гледа и издържа?
2. От датата на договора са минали 12г. Мога ли да подам молба за придобиване по давност?
3. Ако се окаже, че законните наследници наследят имота, мога ли да имам претенции за подобренията, които съм направил през това време на имота, включително данъците, които съм внасял през този период?
Благодаря ви предварително
- Дата и час: 21 Ное 2024, 18:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
договор за прехвърляне срещу гледане и издръжка
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: договор за прехвърляне срещу гледане и издръжка
M_Schumacher написа:Имам договор за прехвърляне срещу гледане и издръжка с нотариален акт. Три годни след смъртта на наследодателя аз напускам имота, поради важни обстоятелстжа, след което ангажирам мои роднини /брат и сестра/ да доизпълнят договора за който съм поел ангажимент.
Аз не разбрах как гледате и издържате починал преди три години...наследодател. То и други работи не разбрах, ама...подробности.
От две злини, изберете по-интересната.
- milletti
- Потребител
Re: договор за прехвърляне срещу гледане и издръжка
три години преди смъртта, мисля че се и подразбира
- M_Schumacher
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Договор за издръжка и гледане
|
|