Здравейте,
Изправен съм пред следния казус и моля за съвет.
Преди доста време около 10 години купихме автомобил на името на майка ми, тъй като е инвалид. Тя почина в края на март и сега искам да продам автомобила на 3-то лице. Имам няколко въпроса относто това:
1.Колата е с един талон(стария хартиен) и няма малък и голям талон, това проблем ли ще бъде ?
2.Колата е със старозагорска регистрация, а аз съм софийски жител. Трябва ли преди да продам колата, аз да я регистрирам в кат за да е със софийски номер ?
3.Тъй като е на инвалид колата е без данък. Може ли решението от ТЕЛК да замести бележката от общината за платен данък, тъй като той удостоверява, че за колата не се дължи данък ?
4.Удостоверение за наследници, в което съм единствен наследник доказва ли собствеността ми върху автомобила и трябва ли да я регистирам в кат софия на мое име преди да я продам на 3-то лице ?
Документите, които съм подготвил са:
1.Талон на колата.
2.Смъртен акт
3.Удостоверение за наследници
4.ГО
5.Прегледн на автомобила
6.Лична карта
Това дали ще ми е достътъчно за прехвърлянето и необходими ли са ми други документи ?
Благодаря ви предварително за съдействието.
- Дата и час: 24 Ное 2024, 01:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Продажба на автомобил на починал инвалид
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
1 мнение
• Страница 1 от 1
|
|