начало

Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна

Съмнение за измама при покупка на апартамент.

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съмнение за измама при покупка на апартамент.

Мнениеот vasstam » 17 Мар 2012, 09:42

Здравейте,

При мен се появи следният казус:

Предстои ми покупка на апартамент, като началото е подписване на предварителен договор и заплащане съответното капаро, за да осигуря с кредит недостигащата ми сума. Към момента не съм го подписал, защото имам сериозни съмнения относно продавачите, а именно:
Имотът е закупен от настоящият собственик преди една година. Три месеца по-късно, той го продава на фирма на която е управител и едноличен собственик на капитала. Отново три месеца по-късно, фирмата го продава пак на физическото лице управител на фирмата, като непосредствено след това апартамента е обявен в АНИ за продажба :!: .Имотът е чист от тежести за 10 год назад, проверено преди 5 дни :!:

Обясненията на АНИ за тези действия са абсолютно безсмислени, от рода, че на фирмата и трябвали активи :D :D :D , но не могат да отговорят защо??????? Заради заем ли.......залог ли......или......? "Незнанието"(некадърността) на АНИ е обяснимо, защото техният интерес е само да има подписан предварителен договор, когато си искат :lol: комисионната.

Та въпросът ми е, възможно ли е да има някакво разумно, невинно :lol: , обяснение за тези покупко-продажби, което да разсее огромните съмнения за предстояща измама в мен!!!!!
vasstam
Нов потребител

Re: Съмнение за измама при покупка на апартамент.

Мнениеот karanedeff » 17 Мар 2012, 09:50

vasstam написа:Имотът е закупен от настоящият собственик преди една година.

Направи по обстойно проверка на тази продажба - от кого е купен имота, има ли пълномощници по сделката, продавача въз основа на какъв акт черпи правата си ....
Следващите препродажби наистина дават основание за съмнение за нещо нередно.
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Re: Съмнение за измама при покупка на апартамент.

Мнениеот exhatoh » 12 Апр 2012, 11:54

И още един съвет, при проверките работата е свършена щом 10 години назад е чист имота, попитайте самите продавачи защо са прехвърляли имота, АНИ надали ще може да ви даде толкова лична информация !!! Предполагам за проверката 10 години сте имали набор от всички предходни документи за собственост за да бъде извършена по ЕГН на всеки един собственик !!!???
exhatoh
Младши потребител

Назад към Покупко-продажба