начало

Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години

Продам апартамента на половин цена на всяка цена

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Продам апартамента на половин цена на всяка цена

Мнениеот margarit53 » 12 Юли 2011, 21:18

Възрастен (вдувец) съм и реших да си продам апартамента на половин цена и сега да получа парите. Сега когато ми трябват и имам нужда от тях. Имам наследници които си имат имоти и нямат интерес към моето жилище. Вече почти съм намерил клиенти който да платят и да получат жилището след моята смърт.
Моля посъветвайте ме с какъв документ е най-добре да се оформи сделката.
Ако някой се намери да отдели от времето си и да го напише, разбирасе срещу заплащане съм готов да дам още подробна информация.
margarit53
Нов потребител

Re: Продам апартамента на половин цена на всяка цена

Мнениеот doxa » 13 Юли 2011, 16:14

Здравейте,
С оглед на написаното, можете да сключите договор за покупко-продажба, като включите клауза в договора, по силата на която си запазвате правото на ползване върху имота до настъпване на вашата смърт. Договорът произвежда действие веднага, купувачите стават собственици, а Вие ползвате имота докато сте жив.
Аватар
doxa
Потребител

Мнениеот margarit53 » 13 Юли 2011, 20:18

Благодаря Ви. Ако се наемате да създадета този договор срещу заплащане, маля уведомете ме на nima@gbg.bg
Ще отсъствам от страната и се извинявам предварително ако се забавя с отговора.
margarit53
Нов потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 13 Юли 2011, 23:16

Продайте си нормално апартамента - все ще се намери купувач. Защо на половин цена. Няма смисъл.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот margarit53 » 15 Юли 2011, 22:43

А къде ще живея? Нали целта е да взема парите, да си харча с кеф а като гушна букета да живе е в него който иска.
margarit53
Нов потребител

Мнениеот nk7702n » 16 Юли 2011, 09:54

Какво Ви пречи да си запазите правото на ползване, и то пак да извършите разпоредително действие на нормална, а не на половин цена!?
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот bebitor » 16 Юли 2011, 14:42

Защото:
Решение № 16 от 28.II.1985 г. по гр. д. № 131/84 г., ОСГК
Съдебна практика на ВС на НРБ - гражданска колегия, 1985 г., С,. Наука и изкуство, 1986 г.
чл. 56 ЗС,
чл. 35, ал. 1 НДИ,
чл. 288, ал. 9 ГПК
"Вещното право на ползуване върху недвижим имот се оценява съобразно стойността на имота и предполагаемия бъдещ живот на ползувателя. "
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Назад към Покупко-продажба