начало

Нагласите на студентите по „Право“ за наказването на престъпления Нагласите на студентите по „Право“ за наказването на престъпления

какъв съвет бихте ми дали...?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

какъв съвет бихте ми дали...?

Мнениеот niili » 13 Окт 2010, 00:40

Въпросът,за който искам да помоля за съвет е следният:
Мои близки през 2005 година закупуват 950 кв.м. земя в землището на с.Кокаляне.Земята е на името на фирма, съсобственост между български и гражданин на страна извън ЕС.Фирмата не развива никаква дейност и не регистрира печалби-имотът, заедно с още един в Лозен (от 2004)са единствения капитал.Преди две години и за двата имота е извадено разрешение за строеж, но нищо не е правено в тази посока.Междувременно по редица причини и най-вече от липса на инициатива и отсъствие от страната не са плащани годишни данъци за имотите. Тези дни се явява купувач за имота в Кокаляне. При подготовката на документацията за сделката, данъчната служба на общината съобщава, че са дължими данъци за петте години - по 650 лв. за всяка година + лихви в размер на близо 1500 лв.
Въпросът ми е възможно ли е данъците да са толкова високи за тази площ и един и същ ли е данъка за земеделска земя и за такава с променен статут (за последните две години).
Не зная дори на какви закони се основава определения размер, не че не дължат и лихвите. Но ми се струва скъпо, като се има предвид, че годишните данъци за апартамент в София, приличен квартал са около 250 лв. вероятно греша, но ще бъда благодарна, ако ми дадете поне някаква отправна точка към аргументите за определените суми.
С уважение и респект :(
niili
Нов потребител

Re: какъв съвет бихте ми дали...?

Мнениеот anserk » 13 Окт 2010, 16:49

anserk
Активен потребител

Назад към Покупко-продажба