начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

При оценка 30000лева. Разходи по прехвърляне 1500лева нормал

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

При оценка 30000лева. Разходи по прехвърляне 1500лева нормал

Мнениеот straff » 20 Окт 2009, 17:08

Здравейте.Току що ходих при нотарюс,които ми каза че сумата е 2.5 процента която трябва да заплатя при покупка.Сам ходих до кадастъра с две думи всички необходими документи сам набавил.По мои сметки цената трябваше да е наполовина,но нотарюса ми сметна 1500 лева стори ми се множко но не разбирам чесно казано.. Ако някои може да ми помогне благодаря предварително..
straff
Нов потребител

Re: При оценка 30000лева. Разходи по прехвърляне 1500лева нормал

Мнениеот straff » 20 Окт 2009, 18:14

Съжалявам единственото което исках да попитам дали цента е коректна нито за миг не съм си и помислял да мина безплатно..и смятам че този форум е свободен и всеки може да попита нещо в което се съмнява..А плахчета с лупички които си мислят че труда не им е оценен нямат място тук и по добре да си мерят приказките разбира се защото това показва колко комплекси имат насъбрани!!!
straff
Нов потребител

Re: При оценка 30000лева. Разходи по прехвърляне 1500лева нормал

Мнениеот notary_bg » 20 Окт 2009, 18:51

Ако все пак съм разбрал правилно, става въпрос за покупко-продажба? Дължите два вида такси и местен данък по сделката . В случай, че възложите на нотариус ( за Вас "нотарюс") да потготви документите Ви по сделката, дължимите суми са - общо в размер на 1597 български лева , при условие сделката да е с местна подсъдност РС-София, където местния данък е в размер на 2,5%
notary_bg
Нов потребител

Назад към Покупко-продажба