- Дата и час: 24 Ное 2024, 01:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Закупих имот с НА по давност,моля помагайте
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
61 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Закупих имот с НА по давност,моля помагайте
rourke, Съдържа си имплицитно, но тук ще се оборва владение, включително обективната му страна, така че вероятно колегата да твърди в ИМ, че ищецът владее имота, не защото това е така, а по-горе съм обяснила с каква цел.
Точно такова дело имам в момента, ищецът твърди в ИМ, че ползва имот, който е продаден и вече застроен, но той го ползва като дворно място и това е...Искът положителен установителен, приет за допустим.
Твърденията са именно с горепосочената от мен цел.
Точно такова дело имам в момента, ищецът твърди в ИМ, че ползва имот, който е продаден и вече застроен, но той го ползва като дворно място и това е...Искът положителен установителен, приет за допустим.
Твърденията са именно с горепосочената от мен цел.
- fani_i
- Потребител
имота си е гол с доста див сълкъм,една порутена къщичка с паднал таван.Принципно незнам какво се взема предвид под владение.Веднага като го купихме подадохме документи за делба и действаме по въпроса.След като се осъществи щяхме да започваме да ринем сълкъмите,да изравняваме,съответно и къщи(друг е въпроса ,че пари йок,но важното е желанието да ни води).
- ogrito
- Нов потребител
даамм...13кв мисля че беше порутена отвсякъде
- ogrito
- Нов потребител
Добре е, че имате адвокат. Той сигурно е видял документите и ви е казал какви са ви шансовете.
Ако се установи, че ищецът по делото наистина е собственик на имота и човекът, който ви го е продал не е владял точно този имот достатъчно дълго, изходът е неблагоприятен. В най-добрия случай, ще си получите обратно парите от продавача, макар и не в този процес.
Ако се установи, че ищецът по делото наистина е собственик на имота и човекът, който ви го е продал не е владял точно този имот достатъчно дълго, изходът е неблагоприятен. В най-добрия случай, ще си получите обратно парите от продавача, макар и не в този процес.
-
error - Потребител
кой знае error, кой знае??
- rourke
- Потребител
rourke написа:кой знае error, кой знае??
В случая споделям позицията на колегата error.
-
Melly - Старши потребител
Melly, то и аз не я отхвърлям, ама като виждам как се развиват събитията, нищо не се знае, но ми се струва, че процесуален пропуск ще реши делото, но знае ли човек...
- rourke
- Потребител
rourke написа:Melly, то и аз не я отхвърлям, ама като виждам как се развиват събитията, нищо не се знае, но ми се струва, че процесуален пропуск ще реши делото, но знае ли човек...
Видях я тезата ти за недопустимост на иска. Не знаем какво пише в ИМ и дали ищецът не твърди, че владее имота - сам или чрез другиго.
Добре, да приеме, че искът е недопустим. Съдът ще прекрати производството по него; ищецът ще предяви осъдителен иск и ... Какво променя това предишното ми мнение? Тук нали обсъждаме крайния резултат, а не процесуалната тактика как да влачим делото.
И във връзка с тактиката....Напълно безсмислена е делбата, която смятат да предприемат питащите.
-
error - Потребител
oт изложените вчера факти ми се струва, че владението е от доста време, имаме и присъединяване на В., затова считам, че имотът е придобит по давност, но наистина тези, които са поели случая да му мислят, но към днешна дата и двете страни поне според мен играят на налучкване. Наистина казусът е елементарен, ама трябва внимателно да се огледа! във форума няма как!
- rourke
- Потребител
rourke написа:oт изложените вчера факти ми се струва, че владението е от доста време, имаме и присъединяване на В., затова считам, че имотът е придобит по давност,.....
Това е една от тезите, които също не разбрах.
Ищецът се легитимира с нот.акт от 1991 год. Да приемем, че този, който е прехвърлил имота на питащите е започнал да владее чуждия имот още на другия ден. Той е недобросъвестен владелец и до 2009 год., когато се е снабдил с нот.акт по обстоятелствена проверка са изтекли около 8 години. Нашите хора са придобили през 2010 год. от несобственик. И са присъединили свое добросъвестно владение към неговото недобросъвестно? Това ли твърдиш?
-
error - Потребител
с математиката съм много зле, но от 1991 г. до 2010 са много повече от 10 г., сега може и да не съм прав, но винаги когато се решава един казус се правят изводи от това което е казано. То може да се разсъждава и върху това дали пък КНА не е нищожен, дали е вписан и т.н. ама все си мисля, че е прекалено ...
- rourke
- Потребител
error написа:Това е една от тезите, които също не разбрах.
Ищецът се легитимира с нот.акт от 1991 год. Да приемем, че този, който е прехвърлил имота на питащите е започнал да владее чуждия имот още на другия ден. Той е недобросъвестен владелец и до 2009 год., когато се е снабдил с нот.акт по обстоятелствена проверка са изтекли около 8 години. Нашите хора са придобили през 2010 год. от несобственик. И са присъединили свое добросъвестно владение към неговото недобросъвестно? Това ли твърдиш?
От 1991 до 2009 са 18 г
ЛЕСНО се галят момите, мъчно се дялкат гредите.
ГРЪМНАЛ слепият, та убил заек, а куцият припнал и го уловил.
ЖИВОТЪТ е стълба: едни се качват, други слизат.
ГРЪМНАЛ слепият, та убил заек, а куцият припнал и го уловил.
ЖИВОТЪТ е стълба: едни се качват, други слизат.
- alexander_
- Младши потребител
Да. Прави сте. По отношение на давността, сходните цифри ме подведоха.
Остана да се докаже, че праводателят владее от 1999 год.
Остана да се докаже, че праводателят владее от 1999 год.
-
error - Потребител
към днешна дата и това е доказано - КНА, ищеца тр. да докаже обратното!!
- rourke
- Потребител
Поне да беше почистено от 20 годишните шубраци и да беше постегната къщичката. А нея има ли я из разните нотариални актове? И с оградките как стои въпросът?
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
rourke написа:към днешна дата и това е доказано - КНА, ищеца тр. да докаже обратното!!
Това, че сгреших във фактите и възприех 1991 като 2001 год. не означава, че греша и в правото. Т.е., че не съм наясно с доказателствената тежест, установяването на отрицателни факти и т.н.
-
error - Потребител
rourke написа:към днешна дата и това е доказано - КНА, ищеца тр. да докаже обратното!!
Хайде пак. Та, какво твърдите, че с КНА е доказано, че е владял последните 10г.?
Де да бе така, де да бе...
- Гост.
- Старши потребител
dokato не се обори, poly
- rourke
- Потребител
emilgrigorov написа:Поне да беше почистено от 20 годишните шубраци и да беше постегната къщичката. А нея има ли я из разните нотариални актове? И с оградките как стои въпросът?
Да,къщичката я има в НА на ищеца Но в нашия не.Обяснявам си тази подробност по следния начин:
В НА на ищеца мястото е 1153 кв.м , а в нашия НА е 1000 кв.м.Порутената постройка е точно до пътя и след време общината взема от квадратурата за въпросния път и може би затова къщурката не съществува в нашия и този ,продал на нас НА.
Незнам,обърках се вече.Всичко ми изглежда доста,ама доста сложно
- k_novakova
- Нов потребител
61 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
|
|