начало

Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години

Нотариален акт или решение за възстановяване на собственост

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Нотариален акт или решение за възстановяване на собствен

Мнениеот rts » 31 Авг 2011, 18:03

s_d_87 написа:Здравейте, имам имот, който желая да продам. Проблемът се състои в следното- имам нотариален акт за него, но в него има допуснати технически грешки отностно името и ЕГН-то ми. Актът е съставен въз основа на съдебно решение за възстановяване на собственост, което доколкото знам има сила на нотариален акт. Въпросът ми е : при евентуална покупко-продажба мога ли да ползвам съдебното решение, без да поправям акта или трябва да си извадя нов нотариален акт?

По принцип мисля, че и без поправка можете да си направите продажбата - въз основа на решението на ПК, съответните удостверения за наследници, скица, данъчна оценка. Поправката на КНА е желателна, но не е задължителна, тъй като правопораждащият документ е Решението на ПК. Няма да е излишно да ползвате адвокат.
rts
Активен потребител

Мнениеот marti_gor » 31 Авг 2011, 22:47

poli_g, в първия си пост по тази наистина "тегава" тема сте написали цели два реда :) , които леко ме стреснаха, предвид факта, че именно от Вас не ги очаквах. :) :o
http://www.youtube.com/watch?v=3xLvArgSp3k

words like violence break the silence ...
marti_gor
Потребител

Мнениеот Гост. » 04 Сеп 2011, 00:12

местя поздравът си тук( интересна сигнатура... Depeche Mode до ГПК :) ).
Гост.
Старши потребител

Мнениеот marti_gor » 04 Сеп 2011, 10:31

:D Благодаря Ви, DM e начин на мислене, толкова са велики, че на простосмъртните им остава единствено четенето на безбройни наредби и други дивотии :)

marti_gor
Потребител

Мнениеот nk7702n » 04 Сеп 2011, 12:33

marti_gor написа:poli_g, в първия си пост по тази наистина "тегава" тема сте написали цели два реда :) , които леко ме стреснаха, предвид факта, че именно от Вас не ги очаквах. :) :o

:roll: Аз пък се чудех какво толкова стряскащо е написала колегата Поли!? Разликата в мненията не е основание за критика, още повече, че понякога не може да се каже чие мнение е по - правилно.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 04 Сеп 2011, 12:49

Не съм изразявала мнение по темата, казах, че според мен ще се иска поправка.
Вярно е, че не е задължително, но за да санираш порока трябва да представиш при следващо разпореждане с вещта и съдебното решение, и издаденото по него Р на ОС " З"- няма интерес, по обясними причини.
Ако вече се е сдобила с акт за собственост, при все че не е единствен наследник, то какво?- да не би да няма правната възможност да се разпореди с имота?
Продажбата на чужда вещ не е нищожна, а действителен акт, който поражда права и задължения между страните, така че- пътеки много ( вкл. възможна евикция, разваляне и прочее), но ако останалите сънаследници са в летаргия... трябва да потърся снимка на чаша вода.

каква била правната сила на констативките?- моля, уважавам мнението на всички колеги, но изисквам идентично отношение. Не съм студент.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот marti_gor » 04 Сеп 2011, 13:11

poli_g, не съм искал да Ви засегна, но мисля че не сте "съвсем" права. :)

marti_gor
Потребител

Мнениеот Гост. » 04 Сеп 2011, 13:33

Къде и за какво?
Гост.
Старши потребител

Мнениеот marti_gor » 04 Сеп 2011, 14:45

за да не бъда обвинен в дребнавост ще се въздържа :)
Последна промяна marti_gor на 04 Сеп 2011, 17:05, променена общо 1 път

marti_gor
Потребител

Мнениеот nk7702n » 04 Сеп 2011, 15:38

Вие пък, marti _ gor!? За каква дребнавост става дума тук, като твърдите, че не сте съгласен с нечие мнение или позиция, доизкажете се докрай. Как така само подмятате нещо, пък после се въздържате? Или Ви е страх да изкажете докрай мнението си, или просто няма за какво да се хванете в случая. Каква е истината, в крайна сметка?
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот marti_gor » 04 Сеп 2011, 17:22

nk7702n, дребнавостта ми не е порок, тъй като много пъти ми е помагала. Казусът е кристално ясен, който иска да прави поправка на КНА. В случая няма нужда от поправка, освен ако нотариалният акт не е такъв едновременно по документи и по обстоятелствена проверка. Индиции за това няма и затова считам, че поправката е ненужна и при всяко положение разходите ще са поставилия темата участник.
В момента се отдавам на естетическа наслада, която от известно време ме вдъхновява :D :) и пожелавам на всички поствали по темата приятни празници, като искрено се надявам, че никого умишлено не съм засегнал. :)

marti_gor
Потребител

Предишна

Назад към Покупко-продажба