начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

варианти за предоговаряне цена на зелено

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

варианти за предоговаряне цена на зелено

Мнениеот gench333 » 23 Юни 2009, 10:11

здравейте
купих си апартамент на зелено миналата година цената тогава на разсрочено плащане беше 720 евро/кв. Сега цената на разсрочено плащане е 530 евро/кв.В предварителния договор който съм сключил с фирмата строител е записано че трябва да си плащам вноските на всеки 4 месеца в продължение на 3 години.Апартамента трябва да е завършен 09.2010. До момента съм платил 4 вноски вече става година от как плащам а не е започнат моя блок и строителя не желае да предоговори цената.Има ли някакъв закон, при който ако цената на имота падне и строителството не е започнато да се предоговори предварителния договор. Благодаря.
gench333
Нов потребител

Re: варианти за предоговаряне цена на зелено

Мнениеот lexter » 23 Юни 2009, 12:40

Търговски закон:
Стопанска непоносимост

Чл. 307. (Нов - ДВ, бр. 83 от 1996 г.) Съдът може по искане на една от страните да измени или да прекрати договора изцяло или отчасти, когато са настъпили такива обстоятелства, които страните не са могли и не са били длъжни да предвидят, и запазването на договора противоречи на справедливостта и добросъвестността.

това е лесната част, че в "закон" с буквички и думички пише нещо, което е подобно на вашия случай. На практика става по-сложно. По-добре ще да се консултирате с някой адвокат в този случай, той, на база договора, който сте подписали с фирмата, ще ви обясни какви са шансовете, за колко време и колко ще излезе.
Успех
lexter
Потребител

Мнениеот gench333 » 23 Юни 2009, 13:40

можете ли да ми препоръчате някой добър адвокат който се занимава с недвижими имоти. Благодаря
gench333
Нов потребител

Мнениеот vili » 25 Юни 2009, 23:31

Договорът за строителство по същество е договор за изработка. Съгл. чл.266 ал.2 ЗЗД, когато през време на изпълнението на договора цената на материалите или на труда бъде променена, съответно може да бъде променена и договорената цена. Ситуацията според мен е такава, защото в момента поне цената на труда е много по-ниска отколкото преди година. Необходимо е да се обърнете към адвокат, който се занимава с облигационно право. Предложението на колегата е също вариант, но в посочената от него хипотеза по-трудно според мен е обосноваването и доказването на иска.
vili
Потребител

Назад към Покупко-продажба