Здравейте , имам следният казус : Преди малко повече от 5г / през юни 2007 / подписах два предварителни договора с предприемач . Първият - за продажба на правото на строеж срещу цена и втори - за последваща продажба на земята срещу продажба на готови жилища . За обезпечаване на задължението ми да сключа окончателни договори - съм учредил две договорни ипотеки с общ интерес 90% от цената на правото на строеж . Цената беше своевременно платена . Всички срокове за строителство и СМР по двата предварителни договора текат след получаване на разрешение за строеж и снабдяване с Образец2 . Разрешението за строеж е издадено в края на 2008 и!!! всичко спира дотук . Образец2 така и не е искан , пълно бездействие от страна на предприемача , никакви намерения и/или инициатива за някакъв изход . Предварителните договори - за тях са им минали петте години , обаче - върху имота ипотеките си седят . Очевидно бездействието ще продължава и при това положение - какво трябва въобще да направя ? Имам уговорена клауза , че предприемачът е длъжен да заличи тежестите при сключването на окончателен договор или при обявяването му за окончателен от съд , но нямам уговорка какво се случва точно в тая хипотеза - бездействие , никакво намерение за действия / въпреки огромната сума платена от тях / ... И мога ли да се позова , че в следствие на тяхното бездействие и погасяване правото да се иска обявяването на предварителните договори за окончателни - те следва да заличат и ипотеките ?
Предварително благодаря !
- Дата и час: 21 Ное 2024, 19:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Ипотека за изпълнение на договорно задължение
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Ипотека за изпълнение на договорно задължение
заделете скромна част от въпросната сума, с която (част) възнаградете избран от вас адвокат, за да ви посъветва как точно да постъпите./ въпреки огромната сума платена от тях / ...
Actio cum Deliberatio
- eurolinker
- Потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|