начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Ипотека за изпълнение на договорно задължение

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Ипотека за изпълнение на договорно задължение

Мнениеот amateur1 » 17 Юли 2012, 16:57

Здравейте , имам следният казус : Преди малко повече от 5г / през юни 2007 / подписах два предварителни договора с предприемач . Първият - за продажба на правото на строеж срещу цена и втори - за последваща продажба на земята срещу продажба на готови жилища . За обезпечаване на задължението ми да сключа окончателни договори - съм учредил две договорни ипотеки с общ интерес 90% от цената на правото на строеж . Цената беше своевременно платена . Всички срокове за строителство и СМР по двата предварителни договора текат след получаване на разрешение за строеж и снабдяване с Образец2 . Разрешението за строеж е издадено в края на 2008 и!!! всичко спира дотук . Образец2 така и не е искан , пълно бездействие от страна на предприемача , никакви намерения и/или инициатива за някакъв изход . Предварителните договори - за тях са им минали петте години , обаче - върху имота ипотеките си седят . Очевидно бездействието ще продължава и при това положение - какво трябва въобще да направя ? Имам уговорена клауза , че предприемачът е длъжен да заличи тежестите при сключването на окончателен договор или при обявяването му за окончателен от съд , но нямам уговорка какво се случва точно в тая хипотеза - бездействие , никакво намерение за действия / въпреки огромната сума платена от тях / ... И мога ли да се позова , че в следствие на тяхното бездействие и погасяване правото да се иска обявяването на предварителните договори за окончателни - те следва да заличат и ипотеките ?
Предварително благодаря !
amateur1
Нов потребител

Re: Ипотека за изпълнение на договорно задължение

Мнениеот eurolinker » 10 Окт 2012, 14:37

/ въпреки огромната сума платена от тях / ...
заделете скромна част от въпросната сума, с която (част) възнаградете избран от вас адвокат, за да ви посъветва как точно да постъпите.
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Назад към Ипотека