начало

За несъстоятелността на физическите лица и абсолютната давност За несъстоятелността на физическите лица и абсолютната давност

ООД - Прехвърляне на дялове на трето лице

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ООД - Прехвърляне на дялове на трето лице

Мнениеот jecky » 17 Авг 2007, 09:16

Здравейте!Искам да помоля за малко помощ и разяснения за следния казус:Съдружник съм в ООД /двама съдружници сме/ и искам доброволно да прекратя участието си в него.ООД-то е рег. февруари 2007 г..Искам да прехвърля дяловете си на трето лице.Каква е процедурата.Знам само, че трябва да се изготви нов Дружествен договор и да се впише в Търговския регистър, но не знам дали не може да се прибави само към настоящия Дружествен договор Протокол от ОСС за прекратяване на участието ми и за това на кого прехвърлям дяловете си?Моля за подробно разяснение, за това през нотариус или адвокат минава процедурата?Въобще ще съм много благодарен да ми се обясни стъпка по стъпка процедурата.Предварително благодаря.
jecky
Нов потребител

Мнениеот p_n_n » 17 Авг 2007, 09:29

...
Последна промяна p_n_n на 14 Юни 2008, 23:38, променена общо 1 път
p_n_n
Потребител

Мнениеот lakov » 17 Авг 2007, 09:58

jecky , имате лично съобщение.
lakov
Потребител

Мнениеот jecky » 17 Авг 2007, 10:20

Много благодаря за информацията и за съветите, но пропуснах да отбележа /а явно е трябвало/, че не сме много платежоспособни към момента.Ясно ми е,че за целта ще трябва да се плаща /в крайна сметка си има хора за целта и те си изкарват парите с това/, както ми е ясно, че никого не го интересува аз имам ли пари за всичко това или не.За целта се помъчих да си помогна сам доколкото мога и да се информирам за подробности по случая, а не да "стоя и гледам като теле" как ме обработват някои ваши колеги. По тая логика форума, имащ за цел да помага /според мен/ се превръща в нещо друго.Не искам да звуча грубо и нахално, но в случая дори да се изискват набор от документи /повечето от тях се откриват и в други форуми/, молбата ми беше за помощ с линкове или нещо подобно, а не да ми се предлага помощ срещу заплащане.Такава мога да си осигуря и сам за определена сума.Надявам се, че вече е ясно, че нямам достатъчно налични средства даси осигуря такава в момента и търся накакво разрешение на проблема.Все пак благодаря, но оставям темата - въпроса ми отворен за доп.помощ.
jecky
Нов потребител

Мнениеот lakov » 17 Авг 2007, 10:36

ок...
Днес сме на прИмоция :D :

1. Свиквате общо събрание на съдружниците, като съобразявата условията за това, съгласно Дружествения договор. Дневния Ви ред е /поне/ : Освобождаване на съдружник, приемане на съдружник, промяна в Дружествения договор;
2. Изготвяте протокол за общо събрание на съдружниците , съгласно горния дневен ред;
3. Преди 1 и 2 извършвате пордажба на дяловете с договор с нотариална заверка на подписите на страните;
4. Молба за приемане на съдружник;
5. Молба за освобождаване на съдружник /поне аз я правя, защото съм имал проблеми в тази насока.../м
6. Изготвяте Дружествен договор с промените в съдружниците;
7. Внасяте такси за Съда и ДВ;
8. Пишете Заявление до Съда с приложени документи. /покани, протокол, молби, договор, Дружествен договор, вносни бележки.../

Възможен е и друга последователност на действията /например първо да се вземе протоколно решение за одобрение на бъдещата продажба и др. /

Ако новия съдружник е и управител - нещата са други.

След събедната процедура следва да заявите промените и в БУЛСТАТ със съответен набор от документи и такси.

УСПЕХ !

/P.S. по въпроса за средствата /и за да не ме разкъса лютия :D / - действително и с това си изкарваме прехраната и смятам, че колкото и да изглежда лесно - не е работа за лаици; като ме заболи зъба - не се обаждам на зъболекаря, да ми обясни как да го пломбирам , а отивам и му плащам.../
lakov
Потребител

Мнениеот iata » 17 Авг 2007, 13:27

jecky написа: не сме много платежоспособни към момента.

това в този форум няма значение.

jecky написа: Не искам да звуча грубо и нахално, но в случая дори да се изискват набор от документи /повечето от тях се откриват и в други форуми/, молбата ми беше за помощ с линкове или нещо подобно, а не да ми се предлага помощ срещу заплащане.

точно грубо и нахално звучиш, защото молбата ти беше не за линкове, а

jecky написа: за подробно разяснение, за това през нотариус или адвокат минава процедурата?Въобще ще съм много благодарен да ми се обясни стъпка по стъпка процедурата.

и

защото

jecky написа: как ме обработват някои ваши колеги.
iata
Потребител

Назад към Търговско право