- Дата и час: 28 Апр 2025, 21:53 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ООД - Прехвърляне на дялове на трето лице
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
ООД - Прехвърляне на дялове на трето лице
Здравейте!Искам да помоля за малко помощ и разяснения за следния казус:Съдружник съм в ООД /двама съдружници сме/ и искам доброволно да прекратя участието си в него.ООД-то е рег. февруари 2007 г..Искам да прехвърля дяловете си на трето лице.Каква е процедурата.Знам само, че трябва да се изготви нов Дружествен договор и да се впише в Търговския регистър, но не знам дали не може да се прибави само към настоящия Дружествен договор Протокол от ОСС за прекратяване на участието ми и за това на кого прехвърлям дяловете си?Моля за подробно разяснение, за това през нотариус или адвокат минава процедурата?Въобще ще съм много благодарен да ми се обясни стъпка по стъпка процедурата.Предварително благодаря.
- jecky
- Нов потребител
Много благодаря за информацията и за съветите, но пропуснах да отбележа /а явно е трябвало/, че не сме много платежоспособни към момента.Ясно ми е,че за целта ще трябва да се плаща /в крайна сметка си има хора за целта и те си изкарват парите с това/, както ми е ясно, че никого не го интересува аз имам ли пари за всичко това или не.За целта се помъчих да си помогна сам доколкото мога и да се информирам за подробности по случая, а не да "стоя и гледам като теле" как ме обработват някои ваши колеги. По тая логика форума, имащ за цел да помага /според мен/ се превръща в нещо друго.Не искам да звуча грубо и нахално, но в случая дори да се изискват набор от документи /повечето от тях се откриват и в други форуми/, молбата ми беше за помощ с линкове или нещо подобно, а не да ми се предлага помощ срещу заплащане.Такава мога да си осигуря и сам за определена сума.Надявам се, че вече е ясно, че нямам достатъчно налични средства даси осигуря такава в момента и търся накакво разрешение на проблема.Все пак благодаря, но оставям темата - въпроса ми отворен за доп.помощ.
- jecky
- Нов потребител
ок...
Днес сме на прИмоция
:
1. Свиквате общо събрание на съдружниците, като съобразявата условията за това, съгласно Дружествения договор. Дневния Ви ред е /поне/ : Освобождаване на съдружник, приемане на съдружник, промяна в Дружествения договор;
2. Изготвяте протокол за общо събрание на съдружниците , съгласно горния дневен ред;
3. Преди 1 и 2 извършвате пордажба на дяловете с договор с нотариална заверка на подписите на страните;
4. Молба за приемане на съдружник;
5. Молба за освобождаване на съдружник /поне аз я правя, защото съм имал проблеми в тази насока.../м
6. Изготвяте Дружествен договор с промените в съдружниците;
7. Внасяте такси за Съда и ДВ;
8. Пишете Заявление до Съда с приложени документи. /покани, протокол, молби, договор, Дружествен договор, вносни бележки.../
Възможен е и друга последователност на действията /например първо да се вземе протоколно решение за одобрение на бъдещата продажба и др. /
Ако новия съдружник е и управител - нещата са други.
След събедната процедура следва да заявите промените и в БУЛСТАТ със съответен набор от документи и такси.
УСПЕХ !
/P.S. по въпроса за средствата /и за да не ме разкъса лютия
/ - действително и с това си изкарваме прехраната и смятам, че колкото и да изглежда лесно - не е работа за лаици; като ме заболи зъба - не се обаждам на зъболекаря, да ми обясни как да го пломбирам , а отивам и му плащам.../
Днес сме на прИмоция

1. Свиквате общо събрание на съдружниците, като съобразявата условията за това, съгласно Дружествения договор. Дневния Ви ред е /поне/ : Освобождаване на съдружник, приемане на съдружник, промяна в Дружествения договор;
2. Изготвяте протокол за общо събрание на съдружниците , съгласно горния дневен ред;
3. Преди 1 и 2 извършвате пордажба на дяловете с договор с нотариална заверка на подписите на страните;
4. Молба за приемане на съдружник;
5. Молба за освобождаване на съдружник /поне аз я правя, защото съм имал проблеми в тази насока.../м
6. Изготвяте Дружествен договор с промените в съдружниците;
7. Внасяте такси за Съда и ДВ;
8. Пишете Заявление до Съда с приложени документи. /покани, протокол, молби, договор, Дружествен договор, вносни бележки.../
Възможен е и друга последователност на действията /например първо да се вземе протоколно решение за одобрение на бъдещата продажба и др. /
Ако новия съдружник е и управител - нещата са други.
След събедната процедура следва да заявите промените и в БУЛСТАТ със съответен набор от документи и такси.
УСПЕХ !
/P.S. по въпроса за средствата /и за да не ме разкъса лютия

- lakov
- Потребител
jecky написа: не сме много платежоспособни към момента.
това в този форум няма значение.
jecky написа: Не искам да звуча грубо и нахално, но в случая дори да се изискват набор от документи /повечето от тях се откриват и в други форуми/, молбата ми беше за помощ с линкове или нещо подобно, а не да ми се предлага помощ срещу заплащане.
точно грубо и нахално звучиш, защото молбата ти беше не за линкове, а
jecky написа: за подробно разяснение, за това през нотариус или адвокат минава процедурата?Въобще ще съм много благодарен да ми се обясни стъпка по стъпка процедурата.
и
защото
jecky написа: как ме обработват някои ваши колеги.
- iata
- Потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|