От основаването на Метро кеш енд кери България ЕООД съм и клиент.
Всичко си вървеше нормално до момента в който ми казаха че трябва да си подменя картата с нова. Да но те искат да знаят и майчиното ми мляко.Капката която преля чашата е когато ми казаха че трябва да ме снимат. Е аз отказах, и те ми отказаха достъп да магазина чрез отказ на клиетска карта. Мога ли да ги съдя при положение че в договора който подписахме с тях нищо не пише че съм задължен да ме снимат.
Просто те ме дискриминарат за това че аз се възползвам от законното си право на отказ да не бъда сниман. Друг вариянт е да отида с фередже /макар че съм християнин и не знам от къде ще го намеря това фередже/ да ми снимат само очите.
Моля само за конструктивни мнения.
- Дата и час: 29 Апр 2025, 00:54 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Метро ме дискриминират
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
13 мнения
• Страница 1 от 1
Мен ме снимаха и не ми стана нищо. Пък и не си приличам много. Снимката е цветна и ме изкарва хубавец! 

- Ivailo5rov
- Активен потребител

-
gudio - Активен потребител
Ako bqhme v USA, dosega da sa gi osudili!
Za kakvo puk trqbva da si prinuden da se snima6, za da ima6 dostup do magazina im!
Samo 4e v BG ni6to ne moje6 da promeni6- pravqt si kakvoto si iskat!
Za kakvo puk trqbva da si prinuden da se snima6, za da ima6 dostup do magazina im!
Samo 4e v BG ni6to ne moje6 da promeni6- pravqt si kakvoto si iskat!
- JoyBringer
- Потребител
Не става въпрос за мнителност.
Според мен човекът не иска да бъде сниман и това е негово право.
Пък и не ми се вижда много удачно да събират чак толкова много лични данни.
Според мен би могло да се сезира Комисията за защита на личните данни. Противно на мненията, изказвани по медиите (или може би именно поради тях) в последно време работи доста добре и сравнително в срок.
Според мен човекът не иска да бъде сниман и това е негово право.
Пък и не ми се вижда много удачно да събират чак толкова много лични данни.
Според мен би могло да се сезира Комисията за защита на личните данни. Противно на мненията, изказвани по медиите (или може би именно поради тях) в последно време работи доста добре и сравнително в срок.
- avrora
- Младши потребител
Re: ...
kmonev написа:има gudio, старите карти не важат !!! колкото до снимките и мен ме снимаха, че е хубава снимка стана... хайде да не бъдем толкова мнителни.

-
а на мен не ми дадоха карта, защото не съм с фирма. това е дискриминация. в з защита на потрабителите пише, че всички клиенти са равнопоставени. съгласен съм да ме снимат-какво толкова но не ме искат за клиент. кофти. те губят
- Lion11
- Младши потребител
Темата не изглежда важна, но все повече ме заинтригува идеята им за ... снимка на картата
Откъде-накъде ? Нима картата не може да се преотстъпва (май никъде не го пише и аз моята съм я давал на кой ли не) ? Единственото, за което се сещам е... нещо свързано с новия национален спорт в България
А този спорт е ?
Скоро не съм давал наградата на Гъдю Балуев (нали се сещате - "първа награда - ... с брада и т.н.") Някой ще потвърди ли подозренията ми - защо, аджеба, "Метро" иска и снимка на клиентите си ?

-
Аз пазарувах от люлинското метро миналия петък и минах със старата карта, но ако ми кажат, че трябва да си сменя картата и за тази цел да ме снимат, също бих отказал.
Освен това бирата, която си купих тогава, беше с изтекъл срок на годност и за това се разправяхме с шефовете на Метро по телефона, като първо се опитаха да ми излязат с номера, че е объркана датата при маркирането на стоката.
Въобще, колкото по-голям магазин, толкова по-голям произвол.
Освен това бирата, която си купих тогава, беше с изтекъл срок на годност и за това се разправяхме с шефовете на Метро по телефона, като първо се опитаха да ми излязат с номера, че е объркана датата при маркирането на стоката.
Въобще, колкото по-голям магазин, толкова по-голям произвол.
- abcde
- Младши потребител
Значи проблема е в договора който подписах и по-специално в т.15
15. МЕТРО е част от Международната Метро Група.
Личните данни на Клиента може да се изпращат от и
към международни центрове за база данни на Метро Групата
(функциониращи чрез Метро Груп Информационни Технологии ООД)
и да се обработват от тях за постигане на целите посочени
в т. 14. МЕТРО и Центровете действат съгласно Европейските норми
за защита на лични данни, за да обезпечат еднакво добро ниво на
тяхната защита, дори когато данните се трансферират в държави,
в които има различно ниво на защита на данните.
Излиза че в цяла Европа ще имат личните ми данни заедно със
снимката ми срещу това, че ще им купувам китайските боклуци.
Аз трябва да съм луд да ме снима една търговска
верига и да разчитам на нейната система за сигурност.
Това е държава в държавата. Кой им разрешава да събират
толкова много информация. Почти всяка фирма в БГ има карта на
метро.Помислете! Това е стратегическа информация.
и още нещо:
17. Клиентът има право на достъп до своите лични данни и да
поиска те да бъдат поправени, допълнени, изтрити или скрити.
е тук проблема е че никаде в договора не пише за снимката.
Това значи че не мога да искам заличаване.
Те ми отказват карта усно и без никакъв писмен документ.
Какво мислите по въпроса.
15. МЕТРО е част от Международната Метро Група.
Личните данни на Клиента може да се изпращат от и
към международни центрове за база данни на Метро Групата
(функциониращи чрез Метро Груп Информационни Технологии ООД)
и да се обработват от тях за постигане на целите посочени
в т. 14. МЕТРО и Центровете действат съгласно Европейските норми
за защита на лични данни, за да обезпечат еднакво добро ниво на
тяхната защита, дори когато данните се трансферират в държави,
в които има различно ниво на защита на данните.
Излиза че в цяла Европа ще имат личните ми данни заедно със
снимката ми срещу това, че ще им купувам китайските боклуци.
Аз трябва да съм луд да ме снима една търговска
верига и да разчитам на нейната система за сигурност.
Това е държава в държавата. Кой им разрешава да събират
толкова много информация. Почти всяка фирма в БГ има карта на
метро.Помислете! Това е стратегическа информация.
и още нещо:
17. Клиентът има право на достъп до своите лични данни и да
поиска те да бъдат поправени, допълнени, изтрити или скрити.
е тук проблема е че никаде в договора не пише за снимката.
Това значи че не мога да искам заличаване.
Те ми отказват карта усно и без никакъв писмен документ.
Какво мислите по въпроса.
- mite_master
- Нов потребител
Не знам дали в другите държави, където има магазини "Метро" снимат клиентите си - трябва някой да каже, ако знае. МОЕТО ОБЯСНЕНИЕ е по-прозаично - новият национален спорт у нас е масовото безразборно получаване на кредити, взимане стоки на лизинг или покупка на изплащане, с почти неизменно присъщите му явления - "вземам стоката на... забравено плащане"
Събирането на допълнителни лични данни (подмяна на клиентски карти с цел "актуализация" на базата данни на "Метро"), издаване на карти със снимки и пр. според мен е насочено към:
1) Зарибяване на потенциални клиенти (които работят еди-какво си, имат такава и такава фирма, правят покупки на средна месечна стойност ... ) с оферти за лизинг, продажби на изплащане и комбинирани продукти ("С кредитна карта на "Измам-банк" АД само за .... лв. / мес.")
2) Намаляване на риска от "забравено плащане" от страна на такива вече зарибени клиенти;
3) Намаляване на риска от измами от страна на клиентите (действащи във или без сговор със служители на "Метро") - напр. покупка на изплащане или лизинг с открадната лична карта и клиентска такава.
Нещо такова ми се върти из главата

1) Зарибяване на потенциални клиенти (които работят еди-какво си, имат такава и такава фирма, правят покупки на средна месечна стойност ... ) с оферти за лизинг, продажби на изплащане и комбинирани продукти ("С кредитна карта на "Измам-банк" АД само за .... лв. / мес.")
2) Намаляване на риска от "забравено плащане" от страна на такива вече зарибени клиенти;
3) Намаляване на риска от измами от страна на клиентите (действащи във или без сговор със служители на "Метро") - напр. покупка на изплащане или лизинг с открадната лична карта и клиентска такава.
Нещо такова ми се върти из главата

-
Re: ...
gudio написа:kmonev написа:има gudio, старите карти не важат !!! колкото до снимките и мен ме снимаха, че е хубава снимка стана... хайде да не бъдем толкова мнителни.
Най-странното е, че в събота пазарувах в горубленското "Метро" и никой не каза нищо за картата ми... Хората около мен все такива вадеха - стари, хартиени, в найлоново пликче... Кога ли ще ме изненадат неприятно ?
Те поне нещо пишат ли ти - че трябва да си смениш картата... или
![]()
може би и това е някаква
![]()
дискриминация - на едни им сменят картите, а на други - не ?
в Метро-Варна не ме пуснаха със стара карта ?!? абе няма оправия.
- kmonev
- Потребител
13 мнения
• Страница 1 от 1
|
|