начало

Градският съд за трети път не даде ход на делото срещу Петьо Еврото Градският съд за трети път не даде ход на делото срещу Петьо Еврото

учредяване на еоод

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

учредяване на еоод

Мнениеот kra » 14 Яну 2005, 22:27

Дами и господа,въпроса ми е следния:
когато се учредява еоод е необходимо да се внесе капитал от 5000 лева.интересува ме дали през времето на съществуване на дружеството този капитал може да се използва и да се оперира с него или след като се внесе той остава запориран и с него не може да се оперира?
kra
Нов потребител

Re: учредяване на еоод

Мнениеот JJRousso » 14 Яну 2005, 22:39

Не съм много сигурен, но мисля, че всяка година се внася по 5555 лв към капитала, и така докато стане 1000000. Едва след това можете да ползвате 13 % от него , като дължите 35 % данък върху оборота и 27.5 % към фонда за подпомагаен на безработицата към мнистерството на социалната политика.

Jan Jack
JJRousso

Мнениеот Anastassia.Terzieva » 15 Яну 2005, 01:22

XAXAXAXAAAAAXAXAXXAAA
Аватар
Anastassia.Terzieva
Потребител

Мнениеот Гери » 15 Яну 2005, 02:04

Веднага след регистрацията може да изтеглите внесения капитал и да оперирате с него. Такъв запор на учредителния капитал съществува например в Сърбия, но не и в България.
Гери

Мнениеот ganchev.r » 15 Яну 2005, 11:34

Гери е права. Веднага след като вземете съдебното решение може да си изтеглите капитала.
ganchev.r
Младши потребител

Назад към Търговско право