начало

„Бял заек“ атакувал ВАС след човешка грешка „Бял заек“ атакувал ВАС след човешка грешка

Такса за вписване на прехвърляне на ТП

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Такса за вписване на прехвърляне на ТП

Мнениеот 123 » 27 Сеп 2004, 09:31

Бихте ли ми казали при вписването на продажбата на ТП в Служба вписване, следващата държавна такса се изчислява върху цената на целия договор или само върху данъчна оценка на прехвръляните с ТП недвижими имоти?
СПЕШНО!!
123

Re: Такса за вписване на прехвърляне на ТП

Мнениеот гала » 27 Сеп 2004, 09:54

В службата по вписвания към Нотариата , колега, се вписва само промяна на обстоятелства по партида засягаща недвижими имоти . Което ще рече че държажната такса ще се формира като процент / май че беше 5% / от данъчната оценка на имота .
гала

Мнениеот 123 » 27 Сеп 2004, 10:01

И аз съм на това мнение, обаче едни съдии по вписванията ми нарушават спокойствието, та рекох да се посъветвам, дали съм нормален или не, а ставката е 0,1 %
123

Мнениеот гала » 27 Сеп 2004, 10:08

Успех .
Винаги съм се изумявала на тези субекти там / съдиите по вписвания / , уж са съдии горките , ама толкова им е мъчно че няма какво да правораздават , та си го искарват на околните / особено много на младте адвокати , мен ме направиха на луда докато успея да залича една възбрана / .
гала

Мнениеот 123 » 27 Сеп 2004, 10:24

Благодаря,

Иначе наистина са големи образи
123

Назад към Търговско право