начало

За несъстоятелността на физическите лица и абсолютната давност За несъстоятелността на физическите лица и абсолютната давност

ЕТ И ЕООД

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ЕТ И ЕООД

Мнениеот Farfi » 23 Май 2007, 13:33

Здравейте на всички във форума! Имам няколко въпроса ,които много ме тормозят и вярвам ,че тук ще получа компетентни отговори:
1. Кое е по-добре да се създаде, като фирма- ЕТ или ЕООД?
2. Ако имаме създадено вече ЕТ, което не е функционирало, може ли физическото лице да създаде отделно ЕООД?
3. Как е по-добре-да се създаде ново ЕООД и ЕТ-то да се изкупи от ЕООД?
Или просто с изкупуването е излишна галимация.
Farfi
Нов потребител

Мнениеот Farfi » 23 Май 2007, 15:15

:cry: :cry: Моля помогнете !
Farfi
Нов потребител

Мнениеот Clavdivs. » 23 Май 2007, 15:29

ЕООД задължително!!!

Няма пречка лице регистрирано като ЕТ да си "създаде" ЕООД.

Съществуващата регистрация като ЕТ колкото се може по-скоро я бастисвайте.

Ако не е извършвана дейсност какво ще му изкупувате на ЕТ. По-добре да си е начисто всичко.

Аре стига толкова, че Лютия сега ще Ви посъветва /и с право/ да се обърнете по-нататък към адвокат.

:D
Последна промяна Clavdivs. на 23 Май 2007, 15:32, променена общо 1 път
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот Farfi » 23 Май 2007, 15:51

Много ,много благодаря! Всъшност обърнахме се към адвокат, които казва,че ЕООД-то ще изкупи ЕТ-то. ЕТ-то сега се създава т.е няма никакви обороти по него и дейности. Но на мен ми се струва ,че няма полза от тези изкупуваници, а направо да си създадеме едно ЕООД, а ЕТ-то просто да си го оставиме без дейност.
Farfi
Нов потребител

Назад към Търговско право