начало

За несъстоятелността на физическите лица и абсолютната давност За несъстоятелността на физическите лица и абсолютната давност

Лицензиране на софтуер

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Лицензиране на софтуер

Мнениеот klarina » 24 Апр 2007, 15:42

Бихте ли ми казали кои са нормативните документи, касаещи лицензирането на собствен софтуер?
klarina
Нов потребител

Re: Лицензиране на софтуер

Мнениеот Clavdivs. » 24 Апр 2007, 16:08

klarina написа:Бихте ли ми казали кои са нормативните документи, касаещи лицензирането на собствен софтуер?

Ама за това нещо са виновни малоумните ни журналисти!!!
Трябва да има закон за правилно поднасяне на юридически термини и новини на общестовто. Която медия пише глупости - глоби! Да си сложат редактори юристи! :twisted:

А за въпроса - в какъв смисъл да се лицензира? Вие сте си написал софтуера и искате да го дадете на друг да си го ползва правомерно ли?
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот kontrol » 24 Апр 2007, 16:16

чл. 70 и сл. и целият Закон за авторското право и сродните му права, наличен на този сайт.
чл. 587 и сл. от Търговския закон

Ма това е за лицензионен договор, демек друг да го ползва. И не е точно приложим за софтуер.
А Вие да не би да искате някаква регистрация, че е Ваш?
Последна промяна kontrol на 24 Апр 2007, 16:34, променена общо 1 път
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
kontrol
Активен потребител

Мнениеот klarina » 24 Апр 2007, 16:27

Много благодаря!
Да,собствен софтуер - лично творчество ;)
klarina
Нов потребител

Мнениеот kontrol » 24 Апр 2007, 16:36

Ама не казахте какво точно искате да направите.
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
kontrol
Активен потребител

Мнениеот klarina » 24 Апр 2007, 16:40

Смятам да пускам в продажба собствен софтуер, но не съм наясно дали , къде и как трябва да се лицензира.
Преди малко познат (който не е юрист) ми каза, че не било задължително лицензирането, аз не съм наясно в какви случаи се прави и каква би била ползата от него.
klarina
Нов потребител

Мнениеот Stirlitz » 24 Апр 2007, 20:34

Продавайте спокойно, не Ви трябва ни регистрация, ни "лицензиране"
Stirlitz
Младши потребител

Назад към Търговско право