начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Данък сгради

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Данък сгради

Мнениеот истер » 07 Фев 2005, 01:02

Данъчната оценка на къщата ми е 32 000 лв. Колко сте ми е годишният данък сграда? Къщата не ми е основния имот.
истер

Re: Данък сгради

Мнениеот истер » 07 Фев 2005, 23:50

Хайде де, процентът който представлява годишният данък бил написан някъде из закона за местните данъци, няма ли осведомени по тия въпроси?
истер

Мнениеот Анонимен » 08 Фев 2005, 00:50

ЗМДТ : Чл.22. Данъкът се определя върху данъчната оценка на недвижимия имот в размер 1,5 на хиляда.

Има и облекчения :
ЗМДТ : Чл.25. (1) За имот, който е основно жилище, данъкът се дължи с 50 на сто намаление.
(2) (изм.,ДВ,бр.119 от 2002 г.) За имот, който е основно жилище на лице с намалена работоспособност от 50 до 100 на сто, данъкът се дължи със 75 на сто намаление.

Има и отстъпка :
Чл.28. (2) На предплатилите в първия срок (31 март) за цялата година се прави отстъпка от 5 на сто.

Освен това дължите и такса за битови отпадъци съобразно решение на съответния общинския съвет.За София е 5 лв. на един собственик/ползвател плюс 2,45 на хиляда върху данъчната оценка.
Анонимен

Мнениеот истер » 08 Фев 2005, 10:08

Mersi mnogo!
истер

Назад към Данъчно право