Ти наистина си неграмотник пълен
![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)
|
|
дознател написа:"гост"май ти си доучвал правото ,но като гледам ти се губи още първи курс.Конституцията не разпорежда"магистратче"и тъкмо по тази причина имаше нужда от тълкувателно решение на Конституционният съд.Последният постанови ,че могат да се правят "допълнения"в конституцията касаещи следствието.Тъкмо затова аз ти казах ,че конституцията ще бъде допълнена с нови норми а няма да се налага промяна на старите.Изглежда на теб това ти е трудно да го проумееш.Колкото до "сложните"стопански престъпления ,който те притесняват,ще ти кажа ,че аз от шест години разследвам такива и винаги съм се справял успешно и само на някой ............. можеш да обясняваш колко са трудни тези престъпления.Впрочем ти найстина може и да изпитваш затруднения ако се съди по изказването ти.
Винаги в мен се е пораждал основателния въпрос как може някой, който никога през живота си /в повечето случаи/ не е извършил и едно ПСД да контролира някой, който единствено това извършва... Закона е един за всички и при положение,че разследващите органи се ръководят от него за какво е необходимо да се прокламира този върховен контрол и преценка? Разберете, че не е нормално кабинетни мишлета да дават акъл на хора, които единственото им занимание е разследването... Нито прокурор, а още по-малко съдия може да те научи на нещо в този аспект. Хайде всеки да си гледа неговата работа, пък тогава да съди за тази на другите. Колко хубаво би било да има изискване за един прокурор преди това да е работил примерно 2 години като разследващ орган. В този случай Ви уверявам, че безобразията на досъдебното производство ще бъдат сведени до минимум... Интересно, ако всички способни дознатели тръгнат да стават магистрати какво ще стане... Защо не може да приемете, че не на всички целта в живота им е да станат магистрати???Gwr написа:дознател написа:"гост"май ти си доучвал правото ,но като гледам ти се губи още първи курс.Конституцията не разпорежда"магистратче"и тъкмо по тази причина имаше нужда от тълкувателно решение на Конституционният съд.Последният постанови ,че могат да се правят "допълнения"в конституцията касаещи следствието.Тъкмо затова аз ти казах ,че конституцията ще бъде допълнена с нови норми а няма да се налага промяна на старите.Изглежда на теб това ти е трудно да го проумееш.Колкото до "сложните"стопански престъпления ,който те притесняват,ще ти кажа ,че аз от шест години разследвам такива и винаги съм се справял успешно и само на някой ............. можеш да обясняваш колко са трудни тези престъпления.Впрочем ти найстина може и да изпитваш затруднения ако се съди по изказването ти.
Определено Ви е неприятно, че всяко действие по разследването, което евентуално извършвате, се преценява и контролира от някой, който има честта да бъде магистрат. За радост Вие сте далеч от възможността да станете такъв. Явната нужда, която изпитвате, от себеутвърждаване навежда на извод за определени малоценни комплекси, които обладавате. Любопитно е дали някога сте се опитвал да достигнете до ниво на развитието си в професионално отношение, което да Ви доближи до възможността да бъдете "магистратче" - опитите Ви са били неуспешни, нали. Агресията Ви, която за сега е само вербална, ясно индицира, че системата на МВР, в която работите Ви ограничава и не дава възможност да разгърнете интелектуалния си потенциал. Това обаче е Ваш проблем, а не на други служители, работещи в сферата на борбата с престъпността.
дознател написа:Много се радвам ,че предизвиках такава бурна реакция сред"магистратчетата".Интересно ми е щом мен ме обвинявате ,че изпитвам злоба и имам неосъществени амбиций ,това вашето какво е.Знам ,че е много неприятно да си се извисил в облаците в собственото си "магистратско" кабинетче и да дойде някой като мен и да те постави на мястото си ,като ти докаже че нямаш необходимият опит и знания да заемаш този пост.Това последното е така,защото и ти и аз знаем как си заел това "магистратско" кабинетче-с много връзки.За никого не е тайна как се назначават "магистратчита" и как на някой още от студентските години им пазят местата.Точно по тази причина дори не съм си правил труда да кандидатвам за място подобно на твоето,а не заради това че нямам необходимите знания а вече и опит.Точно затова работя в МВР,защото съм започнал като патрулиращ полицай /при това без никакви връзки/и само с това което съм постигнал в работата си съм станал дознател.За съжеление
такива като мен са единици ,сега и новоназначените дознатели са "парашутисти" и са някой синче или дъщеричка.И искаш да ме убедиш ,че такива като теб ще борят престъпността.Сигурен съм ,че ти жив престъпник не си виждал и не можеш да го разпознаеш на улицата.А такива като мен ги хващат същите тия престъпници на улицата с риск за живота си.Затова мен ще ме уважават а теб ще те гледат с презрение.Някога разкривал ли си престъпление ,знаеш ли откъде трябва да почнеш за да се научиш истински да разследваш.Какво изобщо ти обяснявам ,всичко това трябва да ти мине през главата за да го разбереш.
Gwr написа:
Anonymous написа:Дали пиша
Gwr написа:Мнението ми беше с конкретна насоченост и не целеше засягане на целокупната дознателска общност. Относно израза "кабинетни мишки" Ви предлагам да не посещавате съответно кабинетите им/ни. Очкавам след преустановяване на тези посещения да ни осветлите дали и по - скоро с колко се е увеличил броят на върнатите за доразследване дела. В по - голямата си част тези действия на "кабинетните мишки" биха били обусловени от факта, че пред съда се явяваме точно ние - нямащите си хабер от разследване мишчици - и ние берем плодовете от нивото на съответното разследване. Споделям възгледа Ви, че прокурорът следва да има понятие от естеството на работата на разследващия. Мнението ми все пак е, че следва да се разбере принципът на тази дейност, а той е свързан и е обусловен най - вече с подготовка на обвинението пред съда, за да се въздаде правосъдие по отношение на закононарушителите. Дейността на разследващия не следва да е самоцелна и да се разследва заради самото разследване. Търсеното от Вас уважение на дознателската професия ще бъде постигнато при достигане на съответното ниво на професионализъм. Публичното неаргументирано оплюване на другата част от разследването - следствието - сочи на непреодолени "детски" болести у дознанието, но по никакъв начин не променя собственото Ви, не Вашето конкретно, ниво.
|
|
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 16 госта