начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Къде сте сега leonardos и kostadin_yordanov?

Дискусии на тема съдебната власт в България

Re: Къде сте сега leonardos и kostadin_yordanov?

Мнениеот antonio_di_pietro » 08 Ное 2010, 20:15

Привет колега инспектор :D Съвсем случайно влязох да чета и искрено се радвам на вашето дръзновение и начетеност. Определено мисля, че опонентите ви са в доста неравностойно положение, защото вие не им давате да си поемат дъх :D
antonio_di_pietro
Младши потребител

Re: Къде сте сега leonardos и kostadin_yordanov?

Мнениеот antonio_di_pietro » 08 Ное 2010, 20:48

Колега Йорданов, инспектора е напълно прав,че вие изразявате много тези без да сочите никакви аргументи. За това ще ви помоля ясно и точно да кажете кои текстове от основния закон са ви проблемни и как точно предлагате да бъдат променени. Мисля, че така трябва да се изразяваме. Освен това не съм съгласен с много от нещата които твърдите. Категорично не е вярно, че формулировката относно източника на държавната власт е комунистически постулат. Не мога също така да приема, че има колизия между идеята за разделение на властите и водещата роля на парламента в държавата с парламентарно управление. Дори леко започвам да се дразня от непрекъснатите атаки срещу основния ни закон, който мисля че съвсем не е лош. Колегата инспектор е прав и за друго- ние нямаме все още мисленето и манталитета, за да живеем живеем в такова общество към което се стремим. И когато нямаме манталитет правим традиционното- обвиняваме лошата конституция, която ни пречи и сме твърдо убедени че ако я променим изведнъж и животът ни ще се промени като с магическа пръчка. Само помислете, че преди нищо време приехме изцяло нов НПК. Тогава проглушихме света каква невероятна стъпка правим в борбата срещу престъпността( колко неправилен термин) и сега след нищо време ще приемаме нов НПК. Защо? Законът ли е виновен за това, че не можем да овладеем криминалната обстановка? Че нали само преди нищо и никакво време се дуехме пред цял свят каква огромна стъпка сме направили! А има държави, които не променят важните си закони в продължение на столетия и се справят. За това нека настроим мисленето си на правилната вълна, да създаваме, да си плащаме данъците, да бъдем отговорни и нещата ще се подредят. Не може да не се подредят. Но стига вече с КРБ! Ще живеем в такова общество каквото си направим а не каквато К си напишем. А тези, които сега ще кажат: "Да , но какъв ще бъде обликът на държавата и обществото зависи именно от КРБ" пак ще помоля да бъдат конкретни. А именно- кой точно текст, защо, как да се промени и какво положително очакваме от предлаганата промяна.
antonio_di_pietro
Младши потребител

Предишна

Назад към Съдебна власт