- Дата и час: 21 Ное 2024, 18:58 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
що годе нормална заплата за юрисконсулт и за дознател
|
|
51 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
що годе нормална заплата за юрисконсулт и за дознател
Каква според вас е една що годе нормална заплата за юрисконсулт и за дознател ? Не се шегувам, просто ако ви питат каква заплата искате да получавате и отговорът не трябва да звучи абсурдно, какво ще кажете ?
- irenna
- Младши потребител
ЧЕСТО ПО КОНКУРСИТЕ И ИНТЕРВЮТА ЗАДАВАТ ИМЕННО ТОЗИ ВЪПРОС-КАКВА ЗАПЛАТА ОЧАКВАТЕ И НА КОЙТО ТРЯБВА ДА СЕ ОТГОВОРИ НЕДВУСМИСЛЕНО.ОЧАКВАТ ДА СЕ ПОСОЧИ КОНКРЕТНА СУМА И НЕ СЕ ПРИЕМАТ УВЪРТЯНИ ОТГОВОРИ.МОЛЯ ЗА ВАШЕТО МНЕНИЕ,АКО ИМА ДЕЙСТВАЩИ ДОЗНАТЕЛИ ИЛИ ЮРИСКОНСУЛТИ НЕКА СПОДЕЛЯТ И ЛИЧНО МНЕНИЕ.
- irenna
- Младши потребител
Въпросът ви е субективен.Всеки има собствени мерила.
А не всичко в кариерата е въпрос на пари.Има далеч по-важни неща!
- punisher
- Потребител
punisher написа:Въпросът ви е субективен.Всеки има собствени мерила.
То е ясно, че е субективен. Колегата просто иска няколко мнения. Аз лично си мисля, че минималната първоначална заплата за току що завършил юрист трябва да е поне 800 - 900 лв, като имам предвид за нормална работна седмица. (зидар, таксиметров шофюр, ВиК майстор и т.п. вземат двойно повече, а техният труд е неквалифициран).
Това е моето мнение... разбира се бих уважил и чужди мнения
- stanpantel
- Младши потребител
моя съседка е юрисконсулт в община Шумен и основната и заплата е 390 лв.В това съм сигурна, защото съм и виждала фишовете.Иначе си взема 13 заплата и 300 лв. на година за дрехи.А доколкото чувам дознателите вече минават 800 лв.
- irenna
- Младши потребител
Тъкмо и аз си задавах този въпрос! Имам предложение за работа в една частна фирма и ми отправиха точно такъв. Какъв би бил разумния отговор, без това да звучи нагло?
- hitresa
- Младши потребител
много зависи от града. Имаше преди време подобна тема, в която отговорих че нормалната стартова заплата според мен е 800-1000 лв. Но повечето колеги казаха, че малко надценявам нещата. Вярно е,че мнението ми касае големите градове. Освен това много зависи от самия работодател.Фирмите, които досего не са ползвали юрист много трудно дават добра заплата. Но пък тези, които са ползвали вече знаят удобствата и ползите и са склонни да плащат повече. Така че зависи.
- karelia79
- Потребител
Колега,
ако искате да продължите активно с дейността си по обогатяване на форума на Лекс.бг с въпроси, мнения и пр. моля да имате предвид следните нещица:
1. Писането само с главни букви означава викане. Моля говорете нормално във форума.
2. Пишете на кирилица. Заглавията на пусканите теми - също на тази писмена система. Апропо оправете си заглавието на темата за "Заплат"
3. Четете си личните съобщения! Бях Ви пуснал т.1 и т.2 на лични, но след като 2 дни не го прочетохте съм принуден да го постна тук.
ако искате да продължите активно с дейността си по обогатяване на форума на Лекс.бг с въпроси, мнения и пр. моля да имате предвид следните нещица:
1. Писането само с главни букви означава викане. Моля говорете нормално във форума.
2. Пишете на кирилица. Заглавията на пусканите теми - също на тази писмена система. Апропо оправете си заглавието на темата за "Заплат"
3. Четете си личните съобщения! Бях Ви пуснал т.1 и т.2 на лични, но след като 2 дни не го прочетохте съм принуден да го постна тук.
- Clavdivs.
- Потребител
Колега Клавдиус, Клавдии или Клавдивус - включваш се във всеки форум само със забележки кое се пише с "а" кое с "ъ" кое с малка буква кое с голяма. Като си толкова компетентен иди стани инспектор по образованието или възпитател в някое учебно заведение.Разбирам те, че всичко което не е написано правилно те дразни, но се постарай да бъдеш малко по-ограничен с критиките си.Все пак обсъждаме това което вълнува всички юристи , а не сме във форум на писателите-класици.Мисля, че съм достатъчно ясна и конкретна.
Последна промяна irenna на 13 Юни 2008, 15:25, променена общо 3 пъти
- irenna
- Младши потребител
irenna написа:Колега Клавдиус, Клавдии или Клавдивус
Колега, ако не можете да ми запомните името - викайте ми просто "Зевс"!
- Clavdivs.
- Потребител
Моето мнение за това каква може да е стартовата заплата за един юрист е -600 лв примерно за работа като юрисконсулт. Мисля че не звучи скромно, но не е и много префърцунено
- krasimir
- Младши потребител
аз работя като помощник при един нотариус и получавам чисто 580 лв. а работата която върша е огромна по обем , но нотариуса не дава и дума да се издума за увеличение на този етап
Последна промяна krasimir на 16 Юни 2008, 16:59, променена общо 1 път
- krasimir
- Младши потребител
Че 580лв. чисто,не знам кога си завършил и колко време работиш при този нотариус,е доста прилична сума.
Аз,след като се дипломирах и започнах да се "бъхта" ,не получавах на месец толкова.Но бързо се приземих.
Да не говорим,че ако не бяха родителите ми.....да ме финансират вместо някой стар любовник
Ако не те удовлетворяват тези 580лв. чисто,защо не се впишеш като адвокат???
P.S. Или те е страх,че и толкоз няма да изкараш,без значение чисто или не.Защото аз и в сегашно време има месеци,в които не ги правя.Затова казах,че
Аз,след като се дипломирах и започнах да се "бъхта" ,не получавах на месец толкова.Но бързо се приземих.
Да не говорим,че ако не бяха родителите ми.....да ме финансират вместо някой стар любовник
Ако не те удовлетворяват тези 580лв. чисто,защо не се впишеш като адвокат???
P.S. Или те е страх,че и толкоз няма да изкараш,без значение чисто или не.Защото аз и в сегашно време има месеци,в които не ги правя.Затова казах,че
- punisher
- Потребител
заплати за юристи
Не мисля че стартова заплата от 1000лв за София специално е нескромна, та те вече секретарките взимат по толкова
Красимир ти в кой град си пом-нотариус защото за София това са си малко пари за тази дейност
Красимир ти в кой град си пом-нотариус защото за София това са си малко пари за тази дейност
- vasilka9
- Нов потребител
аз работя като пом. нотариус в гр.Търговище, но тук юрисконсултите в "ШИШЕ ДЖАМ" вземат по 1000 лв., а юрисконсултите във производствени предприятия и частни фирми вземат 400-450лв.
- krasimir
- Младши потребител
Мисля че 580 лв за пом.нотариус са малко пари. все пак носиш отговорност за доста неща, и е ужасно неприятно да те викат при дознател ако някой оспори пълномощно или твърди че има измама каквато и да била. Пък и 580 лева наистина вече взима всяка секретарка, сервитьорка или продавачка. Може би в Търговище това е нормална заплата, но аз лично бих предпочела да се впиша като адвокат.
- karelia79
- Потребител
Защо зарязахте темата за заплатите на юристите, мисля че е доста актуална към момента с оглед провеждащите се конкурси.
- krasimir
- Младши потребител
51 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
|
|