що се отнася до обвинителния акт колега, считам че такъв не би ви бил необходим преди да стигнете до НИП. на изпита едва ли ще дадат да се пише обвинителен акт.
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
|
|
viktor79 написа:Капина, аз мисля че подбудителството и помагачеството, трябва да се разглеждат към конкретното престъпление т.е ако да речем едно лице извърши престъпление в следствие на подбудител и след това се присъедини към него помагач, то ако е нямало падбудителство няма да има и престъпление и от там и помагачество.Смисъла е такъв, че законодателят е дал по строга уредба в самото начало от формирането на решението за извършване на пресъпление(подбудителство), отколкото вече последващите действия по изпълнение на сътветните състави(помагачество) при вече взето решение.
В крайна сметка подбудителството тр. да се приеме като форма на по-висока ООп., то е "зачатъка на престъплението" в случаи, когато нямаме взето решение за извършване на престъпление-т.е то е причината, а следствието е вземането на решението от подбудения.
Колеги тук вложих доста размисли, за които не претендирам за тяхната съотносимост към НП
И аз съм на мнение, че Пашалийски ще носи отговорност като подбудител по 4-б, но с уговорката за започнало изпълнително деяние.
|
|
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 27 госта