- Дата и час: 04 Дек 2024, 02:05 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
КОНКУРС ЗА ДЪРЖАВНИ СЪДЕБНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ
|
|
viola2006 написа:Струва ми се, че би следвало да се приложат общите правила за подсъдността в тези случаи!!
И аз така мисля- по местожителството на длъжника
- bubamara2
- Потребител
Ех, Гъдю... Докъде я докарахме, да се замеряме с класици!!!
Докато Кафка е стоял зад съдийската банка, по-скоро е бил потресен от абсурдите на живота, които по естествен път се фокусират в правосъдието, отколкото да е бил въодушевен да бъде използван през 2008 г. като рекламно лице на девиза "Който ни играй, ни пичели".
А... и още нещо. Преразказаното от Вас е написано от Кафка в романа му "Процесът". Това за сведение.
Докато Кафка е стоял зад съдийската банка, по-скоро е бил потресен от абсурдите на живота, които по естествен път се фокусират в правосъдието, отколкото да е бил въодушевен да бъде използван през 2008 г. като рекламно лице на девиза "Който ни играй, ни пичели".
А... и още нещо. Преразказаното от Вас е написано от Кафка в романа му "Процесът". Това за сведение.
- mnogo_prost
- Младши потребител
mnogo_prost написа: ... Преразказаното от Вас е написано от Кафка в романа му "Процесът". Това за сведение.
Аз пък съм го чел в българското издание на "Америка"... Става дума за фрагменти - те всичките романи на Кафка не са довършени... А относно "който не играе - не пИчели" - въпрос на тълкуване... Фр.К. е "многопластов в дълбочина" автор - всеки вижда това, което открие... Би могло напр. да се тълкува и в този смисъл - щом ти, "mnogo_prost", не си kalahan, а последния го няма във форума - аз какво да правя в същия форум, щом няма с кого да се заяждам
-
gudio - Активен потребител
Ех, Гъдю, простичък съм си. Но пък последното нещо, което искам, е да се заяждам с когото и да било, най-малко с теб. Успех!
- mnogo_prost
- Младши потребител
За да се опише движима вещ,тя трябва:
- да се владее от длъжника
- да се държи от длъжника или член на семейството му
- l_yankova
- Младши потребител
l_yankova написа:За да се опише движима вещ,тя трябва:
- да се владее от длъжника по-скоро това
чл.360, ал.2 ГПК (стар) пък владее = държи, а щом държи, предполага се, че за себе си...
Какво стана на изпита ? Не беше ли днес ?
-
gudio - Активен потребител
l_yankova написа:За да се опише движима вещ,тя трябва:
Да се владее от длъжника... Но ако от обстоятелствата е видно, че не е негова собственост??
Последна промяна zurik на 15 Фев 2008, 20:47, променена общо 1 път
- zurik
- Младши потребител
Колеги, някой помни ли възможните отговори на въпроса относно това кога СИ извършва разпределение по ЗОЗ? Такава каша!!!
- viola2006
- Младши потребител
Въпросът беше:
Може ли да се опишат движими вещи:
1 за които са представени доказателства, че са собствени на длъжника
2. които се владеят от длъжника
3. се държат от длъжника или член на семейството му
Може ли да се опишат движими вещи:
1 за които са представени доказателства, че са собствени на длъжника
2. които се владеят от длъжника
3. се държат от длъжника или член на семейството му
Последна промяна zurik на 15 Фев 2008, 23:33, променена общо 1 път
- zurik
- Младши потребител
Колеги а този въпрос за спиране на изпълнението от съдебния изпълнител помните ли как точно беше формулиран, и съответно кой отговор отбелязахте
- dqwola
- Младши потребител
Какво стана на изпита ? Не беше ли днес ?[/quote]
Днес беше изпита. Теста не беше много труден, но... след резултатите ще разба дали съм права
Днес беше изпита. Теста не беше много труден, но... след резултатите ще разба дали съм права
- l_yankova
- Младши потребител
dqwola написа:Колеги а този въпрос за спиране на изпълнението от съдебния изпълнител помните ли как точно беше формулиран, и съответно кой отговор отбелязахте
Кога СИ може да спре публичната продан:
1. Когато длъжникът внесе 20 % от размера на дълга и се задължи да внася всеки месец по 10 %
2.Когато длъжникът внесе 30 % от размера на дълга и се задължи да внася всеки месец по 10 %
3. Не може да спира публичната продан
Според мен е верен (3), защото ГПК дава тази възможнаст на длъжника да иска спиране на изпълнението до началото на публичната продан
- zurik
- Младши потребител
viola2006 написа:Колеги, някой помни ли възможните отговори на въпроса относно това кога СИ извършва разпределение по ЗОЗ? Такава каша!!!
1. Когато взискателят поиска да събере равностойността на заложената вещ
2.Когато цялата или част от заложената вещ не бъде намерена у залогодателя и взискателят поиска от СИ да събере равностойността си
3. винаги
Верният отговор е (2). В тази тема обсъждахме точно този въпрос.
И още един въпрос:
Към кой момент трябва да бъде установена собствеността на вещите, предмет на изпълнение:
1. към момента на образуване на изп. производство
2. към момента на описа
3. към момента на възбранат
- zurik
- Младши потребител
zurik написа:dqwola написа:Колеги а този въпрос за спиране на изпълнението от съдебния изпълнител помните ли как точно беше формулиран, и съответно кой отговор отбелязахте
Според мен е верен (3), защото ГПК дава тази възможнаст на длъжника да иска спиране на изпълнението до началото на публичната продан
Този е верен, но поради друга причина,ставаше въпрос за продан на заложена или ипотекирана вещ
- l_yankova
- Младши потребител
l_yankova написа: Този е верен, но поради друга причина,ставаше въпрос за продан на заложена или ипотекирана вещ
Може и така да е, не се сещам в момента
- zurik
- Младши потребител
Колеги, имаше два въпроса относно уведомяването на НАП и АДВ при изпълнение на парични и непарични вземания. Не помня условието на втория въпрос, някой да има идея?!
- viola2006
- Младши потребител
още един въпрос:
Към кой момент трябва да бъде установена собствеността на вещите, предмет на изпълнение:
2. към момента на описа
Тук ми се струва, че въпросът е не към кой момент трябва да е бил собствен имота на длъжника, а кога това се преценява, предполагам, че е 2.
2. към момента на описа
Тук ми се струва, че въпросът е не към кой момент трябва да е бил собствен имота на длъжника, а кога това се преценява, предполагам, че е 2.
- viola2006
- Младши потребител
|
|