начало

Край на чакането: България е в Шенген и по суша от 1 януари Край на чакането: България е в Шенген и по суша от 1 януари

КОНКУРС ЗА ДЪРЖАВНИ СЪДЕБНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот gudio » 12 Яну 2008, 00:03

l_yankova написа:Благодаря :) и аз мисля, че се касае за реквизитите.

Аз не мисля, че става дума само за реквизитите (каквото и да значи това)... Впрочем, я кажете - КОИ СА РЕКВИЗИТИТЕ, че нещо аз не съм в час ?
:shock: Трябва (не ми се падна на изпита, но според мен, си трябва) да знаете:
1) Какви актове постановява СИ (със сигурност не се наричат "решения", а според моята скромна персона, няма и "определения"... :oops: ). Как се наричат (протоколи, резолюции, постановления...)?
2) Какво е минималното им съдържание (означение на изп. лист / съдебното дело по което е издаден / № на изп. дело / име на СИ, съд, район и т.н.)
3) Има различни текстове в ГПК, където пише какво трябва да съдържат отделните такива актове (напр. призовката от съда не е подписана от съдия, докато ПДИ трябва/ше :oops: :roll: :?: да е подписана от СИ, а по новия ГПК е "покана"...), кога се състяват - "на самото място" (напр. въвод) и т.н.
Айде, стягайте се, "ЧСИ-тата" очакваме "достойна конкуренция" :wink:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот l_yankova » 12 Яну 2008, 00:08

Именно минималното съдържание имам предвид :)
Последна промяна l_yankova на 12 Яну 2008, 11:25, променена общо 1 път
l_yankova
Младши потребител

Мнениеот gudio » 12 Яну 2008, 00:10

kalahan написа:Кой е крайният срок, в който длъжникът може да внесе дълга и да бъде прекратено изп. производство, без да загуби имота, обект на публична продажба:
а/ до последния ден от публичната продажба;
б/ до обявяване на купувача с протокола за проведената продажба;
в/ до издаване на възлагателното постановление;
г/ до влизане в сила на възлагателното постановление;
д/ друго....

Нали "германофон - Richter_ZR" го повдигна този въпрос в същата тема ? :lol:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот gudio » 12 Яну 2008, 00:15

l_yankova написа:Именно минималното съдържание имам предвид :) Колега, тъкмо се опитвах да Ви пиша на мейла с молба за теста, понеже такъв не съм виждала през живота си, а ще се стягам за конкурс :)

:lol: Ще вземете изпита и без теста ( :oops: аз се изцепих с пускането му тук и сега... :? :oops: :oops: щетите за мен са големи и затова го махнах - ще вземат да ме спрат от движение и без това издънката с ДДС-то дойде като гръм отгоре :cry: ) щом сте стигнали до "съдържание на актовете на СИ" :wink:
Друг тест ного-много по-различен, всъщност няма
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот l_yankova » 12 Яну 2008, 00:21

Не съм прегледала целия форум :))) а и още само си приглеждам съдържанието на въпросите, за да съм наясно :)))
l_yankova
Младши потребител

Мнениеот zurik » 12 Яну 2008, 00:27

kalahan написа:Кой е крайният срок, в който длъжникът може да внесе дълга и да бъде прекратено изп. производство, без да загуби имота, обект на публична продажба:
д/ друго....

... поне според съдебната практика.
zurik
Младши потребител

Мнениеот gudio » 12 Яну 2008, 00:33

l_yankova написа:Не съм прегледала целия форум :))) а и още само си приглеждам съдържанието на въпросите, за да съм наясно :)))

:lol: Е т`ва е ДСИ и юрист изобщо ! И аз така едно време - "загрявах" и тепърва се запознавах с... конспекта ден-два преди изпита :wink: То има ли смисъл да "ставаш на вейка" заради някакъв изпит, ако не си придобил поне бегла представа докато си слушал лекции, чел нещо оттук-оттам и "ако не ти идва отвътре" ? Па, ако не ти "идва отвътре" и не ти е дори интересно - значи не е за теб точно тази правна материя :wink:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот gudio » 12 Яну 2008, 00:49

l_yankova написа:Не съм прегледала целия форум :))) а и още само си приглеждам съдържанието на въпросите, за да съм наясно :)))

:wink: Виж си "личните съобщения". Б.Б. (а това не е Бойко Борисов :wink: ) е достатъчно зает с "проповядване на новия ГПК", че да ме погне за авторски права сега...
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот kalahan » 12 Яну 2008, 00:50

gudio написа:
д/ друго....

Всъщност Рихтер говореше май за друго...За 348, ал. 1...спиране...
"Страхливците умират много пъти преди смъртта си; смелият вкусва смъртта само веднъж"
(Шекспир-"Юлий Цезар")
kalahan
Потребител

Мнениеот gudio » 12 Яну 2008, 01:06

kalahan написа:
gudio написа:
д/ друго....

Всъщност Рихтер говореше май за друго...За 348, ал. 1...спиране...

:shock: Абе к`ъв си ти бе :?: :!: Аз пак допивам... заради ДДС-то и Бисерка Коцева от ВАС... :cry: Този път е "Passport Scotch". Ти нали не пиеш, бе ?!!! Откъде се появи във форума по това време - връщаш се от работа сега ? Пиши ми на "лични с." при кой ЧСИ си се хванал, да уговаряме с него "трансферна сума" - такъв "кукуряк" ми трябва :lol:
Иначе сериозно - дали спиране или плащане, според мен проблемът е един и същи - какво значи "приключване на публичната продан" ... И в новия ГПК няма разрешение :?
Издава се възлагателно постановление, когато купувач внесе цената - няма никакви причини да се "дава толеранс" на длъжника да прави разни "шикании", `дет се казва : "Свирено !". След влизане в сила на постановлението, внасян на таксите и т.н . - въвод... :lol: :lol: Чисто практически - КАЗУСЪТ Е НЕПРАВДОПОДОБЕН :cry: , защото длъжникът ако внесе пари, след издаване на пост. за възлагане, какво прави :wink: :lol: - РИСКУВА ПАРИТЕ ДА БЪДАТ УСВОЕНИ за остатъка от задължението, за присъединени взискатели и т.н. Не става дума за "оценката" на имота, нали ? А за пълния размер на вземането ?
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот novobranec » 12 Яну 2008, 01:21

...
Последна промяна novobranec на 01 Юни 2008, 16:05, променена общо 1 път
novobranec
Младши потребител

Мнениеот gudio » 12 Яну 2008, 01:44

:lol: Аз веднага ще му намеря 15,64 лв. непогасени и ще излезне, че пак е "на червено" длъжникът ? Да е всъщност жив и здрав - хипотезата е много рядка в днешно време... Той да се докара до публична продан и друг да купи имота... :roll: ... при мен специално е доста рядко. Разбираме се обикновено с длъжникатака : ( :roll: това май го писах вече в друга тема) - (аз :wink: ) "Пич, ти си гений, бе, истински Доналд Тръмп, цар на имотните спекулации :!: :!: :wink: (той - длъж.) "Му-у-у-у, `що бре, к`во ?" (аз, ентусиазирано :wink: ): "Гениално, Уотсън !!! Благодарение на истерията с цените на недвижимите имоти, която никой, ама никой-никой не предвиди, освен теб... :roll: или не си я предвидил :?: :roll: , значи си страшен късметлия, ако не си я предвидил имотната истерия - ти си ударил джакпота на столетието :!: :lol: :wink: " Дай, виж сега к`во - да продадем твоя имот, ама ти си пич, бе - вземи сам го продай и... ИЗЛИЗАШ С ХХХХХ,00 ЕВРО ГОРНИЦА над парите, `дето банката ти търси, бе ?! Пък аз ще вдигна възбраната и ще уредя банката да ти заличи ипотеката, ти доведи купувача да го убедим и да му кажем по коя сметка за внесе парите :wink:
Тук впрочем ( :wink: ама няма да е задълго - ни лъжа, ни измама - ТАКА СИ Е )...
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот l_yankova » 12 Яну 2008, 11:04

Gudio, много мило от твоя страна :))) и благодаря за помощта :))) Дано напролет имам повод да почерпя :)))
l_yankova
Младши потребител

Мнениеот zurik » 12 Яну 2008, 12:56

novobranec написа:Май верния отговор е буква "г", нищо че практиката по-долу ми е почти набор.

РЕШЕНИЕ № 1143 ОТ 06.04.1960 Г. ГР. Д. № 2195/60 Г., I Г. О.

ДО ВЛИЗАНЕ В СИЛА НА ПОСТАНОВЛЕНИЕТО НА СЪДЕБНИЯ ИЗПЪЛНИТЕЛ ЗА ВЪЗЛАГАНЕ НА НЕДВИЖИМ ИМОТ ВЪРХУ ВЗИСКАТЕЛ ДЛЪЖНИКЪТ МОЖЕ ДА ПОГАСИ ДЪЛГА СИ ЧРЕЗ ПЛАЩАНЕ НЕЗАВИСИМО ОТ ТОВА, ЧЕ СРЕЩУ ПОСТАНОВЛЕНИЕТО ЗА ВЪЗЛАГАНЕ НА НЕДВИЖИМИЯ ИМОТ НЕ Е ПОДАДЕНА ЖАЛБА.
В ТОЗИ СЛУЧАЙ ИЗПЪЛНИТЕЛНОТО ДЕЛО СЛЕДВА ДА СЕ ПРЕКРАТЕНА ОСНОВАНИЕ ЧЛ. 330, Б. "А" ГПК..

Да ти кажа честно и аз се колебая. Знам го това решение, но пък от друга страна в решенията на окръжните съдилище през последните години се приема, че длъжникът може да плати до издаване на постановлението за възлагане. Общо взето, анализ и на едното, и на другото решения има в Сборника Съдебни практики, Принудително изпълнение, в статията на доц. Валентина Попова.
zurik
Младши потребител

Мнениеот kalahan » 12 Яну 2008, 15:02

Хирографарно или привилегировано е публичното задължение за плащане на имуществена санкция (не глоба), т.е. от кой ред е-чл. 136, ал. 1, т. 6 ЗЗД или хирографарно по чл. 137 ЗЗД?
"Страхливците умират много пъти преди смъртта си; смелият вкусва смъртта само веднъж"
(Шекспир-"Юлий Цезар")
kalahan
Потребител

Мнениеот i_milev » 12 Яну 2008, 16:54

д/ друго....

ВЕРНИЯТ ОТГОВОР Е Г/до влизане в сила на възлагателното постановление;
i_milev
Младши потребител

Мнениеот pencheva » 12 Яну 2008, 23:11

а до кога е срокът или вече свърши :shock:
pencheva
Младши потребител

Мнениеот t_evaline » 14 Яну 2008, 14:38

Здравейте!Бих искала да прочета "Сборник съдебни пактики. Принудително изпълнение". Ако някой може да ме посъветва как да се сдобия с него ще съм много благодарна!
t_evaline
Младши потребител

Мнениеот evel » 14 Яну 2008, 15:19

t_evaline написа:Здравейте!Бих искала да прочета "Сборник съдебни пактики. Принудително изпълнение". Ако някой може да ме посъветва как да се сдобия с него ще съм много благодарна!

Да, и аз го търся, но не мога да го открия никъде...

Да задам и въпрос: Правилни ли ще са действията на СИ, ако след срока за доброволно изпълнение насрочи ден за опис на недвижим имот, без преди това да на същия да е наложена възбрана.
Освен това единствената информация за това, че въпросния имот е на длъжника е справка от НАП, в която е посочена Декларация, подадена от длъжника през 1998г.
Може ли СИ да остави молбата на взискателя за извършване на опис без уважение и на какво основание?
Какви справки още трябва да се извършат и как да се задължи взискателя да ги плати? :D
evel
Младши потребител

Мнениеот novobranec » 14 Яну 2008, 17:34

...
Последна промяна novobranec на 01 Юни 2008, 15:55, променена общо 1 път
novobranec
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити